Mergi spre compartimentul: Bucătăria
23 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 20533
REŢETA ZILEI: Pui umplut cu sarmale
23 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 20533

REŢETA ZILEI: Pui umplut cu sarmale

Mod de preparare:

Puiul întreg pregătit se taie pe stern, se îndepărtează coastele şi coloana vertebrală, păstrîndu-se aripile şi picioarele. Sărăm şi piperăm puiul pe ambele părţi, lăsăm pe 2-3 ore la rece. Sarmalele se pregătesc fără carne şi se lasă să se răcească semigata. Se distribuie sarmalele uniform pe carnea de pui marinată, plasată cu pielea în jos, marginile se unesc, şi se fixează cusătura cu aţă sau scobitori. Se dă forma puiului, se unge cu ulei şi se coace la cuptor cu cusătura în jos timp de 30-40 de minute la 180°C pînă este gata.

Ingrediente:

  • Un pui întreg - 1,5-2 kg,
  • 1 pahar orez,
  • 1  morcov,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingura pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • ½ pahar ulei vegetal,
  • 20 -25 frunze tinere de viţă-de-vie proaspete sau murate.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.