Mergi spre compartimentul: Bucătăria
24 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 15541
24 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 15541

REŢETA ZILEI: Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

Mod de preparare:

Morcovii se dau prin răzătoare  mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.

Se serveşte cu smîntînă.

Ingrediente:

  • 6 morcovi,
  • 500 g brînză de vaci,
  • ½ pahar prune uscate,
  • 2 linguri crupe de griș,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar smîntînă,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.