REŢETA ZILEI: Dovlecei copţi cu carne de porc
Mod de preparare:
Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi se pun dovleceii umpluţi, se presară cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor. Cu 10 minute înainte de a se scoate de pe foc se acoperă cu smîntînă şi bulion. Dovleceii se servesc acoperiţi cu sosul în care s-au copt, presăraţi cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapa mărunţită şi roşiile date prin răzătoare, cu sare, piper şi verdeaţă.
Ingrediente:
- 4 dovlecei,
- 1 lingură unt,
- 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
- 1 pahar de smîntînă nu prea grasă,
- ½ pahar bulion de carne,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
- 300 g carne de porc,
- 2 linguri orez sau crupe de porumb,
- 2 cepe,
- 3-4 roşii,
- 1 lingură ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată.
Anunț important pentru moldovenii din nordul Italiei
Pașapoarte de tip nou vor apărea în R. Moldova. Cînd vor fi puse în circulație
Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc
China reia eliberarea tuturor tipurilor de vize, pentru prima dată în ultimii trei ani
În Chișinău va fi inaugurată o nouă ambasadă
Reprezentanții comunității muzicale de moldoveni stabiliți în Austria s-au reunit
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1845
- Populația:
- 2201 locuitori
Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.
Comentarii
(0)