Spre compartiment: Bucătăria
07 octombrie 2024, 13:05 Bucătăria views 46714
REŢETA ZILEI: Învîrtită cu ou şi ceapă verde
07 octombrie 2024, 13:05 Bucătăria views 46714

REŢETA ZILEI: Învîrtită cu ou şi ceapă verde

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit şi se pun cîte 2-3 împreună. Pe foi se pune umplutura, se răsucesc rulade, se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei, se străpung în cîteva locuri şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C. 

Prepararea umpluturii: Сeapa verde se taie mărunt, se prăjeşte uşor în unt, se răceşte, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite. 

Pentru umplutură:

  • 500 g ceapă verde,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 linguri unt topit,
  • 5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.