Mergi spre compartimentul: Bucătăria
05 aprilie 2024, 15:30 Bucătăria views 10487
De ce trebuie să pui o lingură de lemn deasupra mîncării care fierbe
05 aprilie 2024, 15:30 Bucătăria views 10487

De ce trebuie să pui o lingură de lemn deasupra mîncării care fierbe

Acest atît de simplu truc învățat de la cei mai în vîrstă a salvat nenumărate aragazuri de la murdărit și, totodată, multe gospodine de la a le curăța, a mia oară.

Așa că, de fiecare dată cînd fierbi ciorbă, tocăniță, cartofi, paste, fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.

Pe asta cei mai mulți o știați, dar nu și știința din spatele acestui truc, scrie unica.ro. Ei bine, pentru că bulele sînt niște forme instabile umplute cu abur, dacă ating ceva care are temperatura sub cea de fierbere, aburul se va transforma înapoi în lichid.

Asta înseamnă și că, odată cu odată cu trecerea timpului, dacă lași lingura desupra, temperatura ei va crește încet încet iar trucul își va pierde din eficiență.

Sursa: realitatea.net

Cuvinte cheie:

sfat , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1988
Populația:
539 locuitori

Văduleni este un sat din cadrul comunei Budeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 20 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 539 de oameni. Satul Văduleni a fost înființat în anul 1988.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.