Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 80119
REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă
17 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 80119

REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă

Mod de preparare:

Spălaţi prunele uscate, opăriţi-le. Dacă prunele sînt prea uscate, lăsaţi-le în apă rece timp de 2 ore, apoi aduceţi-le la fierbere. Răciţi-le, scoateţi-le sîmburii şi umpleţi-le cu nuci prăjite. Puneţi-le într-un vas emailat. Fierbeţi un sirop din zahăr şi apă, turnaţi peste prunele uscate şi fierbeţi-le înăbuşit cu capac pînă se înmoaie. La sfîrşit se adaugă vinul sau coniacul. Se răceşte siropul împreună cu prunele. Se pun în vase de desert, se adaugă 1-2 linguri de sirop, se ornează cu frişcă bătută cu ajutorul sacului cofetarului cu forme zimţate.

Frişca răcită sau smîntîna se bat într-un vas curat cu ajutorul mixerului. Cînd frişca devine densă, cu un jet subţire se adaugă zahărul tos sau zahărul. Nu e bine să puneţi tot zahărul odată, ca să nu se lase frişca bătută. Urmăriţi în timp ce bateţi frişca dacă e gata, ca să nu o faceţi unt.

Ingrediente:

•    2pahare de prune uscate,
•    1 1/3pahar de apă,
•    3 linguri de zahăr,
•    1pahar de nuci,
•    2-3 linguri de vin de desert sau 1lingură de cognac,
•    1 pahar de frişcă cu grăsimea 33% sau de smîntînă de casă,
•    0,5 pahar de zahăr tos sau zahăr (pentru frişcă).

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.