|
A fost inaugurată o expoziție-concurs de artă contemporană dedicată Zilei Naționale a Culturii
Cea de-a treia ediție a Expoziției-concurs de artă contemporană dedicată Zilei Naționale a Culturii a fost vernisată la Centrul Expozițional "Constantin Brîncuși" din Chișinău, informează MOLDPRES.
Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a menționat că Ziua Națională a Culturii este o sărbătoare care omagiază arta și efortul academic, avînd drept scop promovarea valorilor culturale. "Expoziția de astăzi vine drept o continuare a edițiilor anterioare ale expoziției "Eminesciana", care, ani la rînd, a întrunit artiști pasionați de frumos. Expoziția-concurs din anul curent este ultima în acest format. În anul viitor, urmează să inițiem o Gală a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, la care vor participa artiști din toate generațiile, inclusiv cei care nu sînt membri ai UAP. Sperăm ca inițiativa noastră să fie susținută de Ministerul Culturii, Direcția cultură Chișinău, de alte instituții de stat și private", a remarcat președintele UAP.
Potrivit vicepreședintelui Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, la ediția din anul curent participă artiști din diferite generații, care au prezentat circa 100 de lucrări.
În cadrul expoziției au fost acordate cinci premii, două dintre care au fost decernate de către Ministerul Culturii și Direcția cultură Chișinău. Juriul, în componența a zece artiști plastici, a acordat premiul din partea Direcției cultură Chișinău artistului Gheorghe Jalobă, pentru lucrarea "Toamna tîrzie". Premiul Ministerului Culturii a revenit artistului plastic Vasile Grama, pentru lucrarea "Revărsare". Din partea Uniunii Artiștilor Plastici au fost acordate trei premii. Premiul I a fost obținut de către artista Iraida Ciobanu, pentru lucrarea "Floare albastră". Premiile II și III au fost decernate artiștilor Mihail Șerbu și Andrei Castravăț, pentru lucrările "Dor de casă" și, respectiv, "Plopi".
Totodată, în cadrul Expoziției-concurs dedicate Zilei Naționale a Culturii au fost acordate Diplome de Merit, decernate artiștilor Liviu Hîncu, Marina Grosu, Ruslan Roșca, Tatiana Vatavu, Iarîna Savițkaia-Baraghin și Iurie Brașoveanu.
Expoziția va fi deschisă pînă la 30 ianuarie.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1817
- Populația:
- 956 locuitori
Palanca este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor. Satul Palanca se află la o distanţă de 24 km de oraşul Călăraşi şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 956 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Palanca datează din anul 1817.
Comentarii
(0)