Mergi spre compartimentul: Cultura
08 mai 2021, 12:00 Cultura views 2527
La Mănăstirea Căpriana a fost deschis Muzeul Sfîntului Ierarh Gavriil
08 mai 2021, 12:00 Cultura views 2527

La Mănăstirea Căpriana a fost deschis Muzeul Sfîntului Ierarh Gavriil

La Mănăstirea Căpriana a fost inaugurat Muzeul Sfîntului Ierarh Gavriil, care va găzdui piesele recuperate, în 2016, din cripta Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. Vestigiile arheologice au fost restaurate la Iași.

Deschiderea muzeului a avut loc în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră „Revitalizarea Mănăstirii Căpriana pentru promovarea patrimoniului ecleziastic unic prin cooperare transfrontalieră și digitizare” (UEpentruCultură).

Prezent la eveniment, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a declarat că este mîndru de faptul că UE a putut să susțină acest proiect. Și este un foarte bun exemplu pentru a vedea varietatea de domenii care sînt susținute de Uniunea Europeană. „Muzeul va fi o bucurie pentru fiecare vizitator, pentru că va putea să se informeze despre istorie și viața spirituală”, a notat oficialul european.

Ambasadorul Romîniei în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că acest muzeu pune într-o lumină specială și, totodată, alocă o lumină suplimentară Mănăstirii Căpriana.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

muzeu , manastire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.