Mergi spre compartimentul: Cultura
14 ianuarie 2017, 14:50 Cultura views 6423
A fost vernisată o expoziţie-concurs dedicată lui Eminescu
14 ianuarie 2017, 14:50 Cultura views 6423

A fost vernisată o expoziţie-concurs dedicată lui Eminescu

O expoziţie-concurs cu genericul „Eminesciana", aflată la cea de-a IV-a ediţie, a fost vernisată la Centrul Expoziţional „Constantin Brîncuşi" din Chişinău.

Expoziţia cuprinde 78 de lucrări, realizate de 68 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menţionat că expoziţia cu acest generic este organizată pentru a 12-a oară, dar în ultimii patru ani aceasta a devenit o expoziţie-concurs.

Potrivit sursei citate, conform Regulamentului, nu este obligatoriu ca lucrările prezentate la concurs să abordeze neapărat tematica eminesciană. „În acest an, a fost o competiţie destul de serioasă, lucrările fiind evaluate de către un juriu în frunte cu criticul de artă Tudor Stăvilă", a precizat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, Sergius Ciocanu, şef de direcţie în cadrul Ministerului Culturii, a subliniat că această expoziţie este un eveniment deosebit în viaţa culturală a ţării noastre, care se înscrie în mod reuşit în programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a Culturii şi zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu.

De premiu I, în valoare de 1500 de lei, s-a învrednicit artistul plastic Ludmila Tihonciuc, iar de premiul II, în mărime de 1200 de lei - pictorul Mihail Statnîi. Premiul III, în valoare de 1000 de lei, a fost luat de pictorul Vasile Sitari.

Cu diplome de merit ale Uniunii Artiştilor Plastici s-au ales artiştii plastici Timotei Bătrînu, Mihai Mireanu, Vasile Grama, Iurie Iazan şi Anatolie Gherasimov.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 29 ianuarie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Mihai Eminescu , expoziție , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.