|
Familia Grădinii Zoologice din Chișinău: Cum trăiesc animalele în sezonul rece
Familia Grădinii Zoologice din Chișinău s-a mărit cu patru membri: un pui de lamă și trei pui de capibara. În timp ce mulți vizitatori se întreabă cum reușesc animalele să facă față frigului, angajații menajeriei depun eforturi considerabile pentru a le oferi condiții optime.
Unul dintre cele mai importante aspecte în acest proces este pregătirea adăposturilor.
„Avem animale exotice cărora le place căldura, sînt deja în volierele de iarnă, cum ar fi maimuțele, papagalii, servalii și caracalii sînt deja în voliere, în rest animalele noastre sînt adaptate destul de bine la condițiile de vară și la condițiile de iarnă”, spune Cristina Flocos, ghid Grădina Zoologică, transmite info1.md.
În sezonul rece, animalele exotice sînt adăpostite în spații încălzite, dotate cu sisteme de climatizare care mențin o temperatură constantă de peste 20 de grade Celsius. Un alt aspect important este alimentația. Pe timpul iernii, animalele consumă mai multe calorii pentru a-și menține temperatura corporală, iar hrana lor este îmbogățită cu vitamine și minerale.
În schimb, animalele din regiunile nordice, cum ar fi leoparzii zăpezii, lupii polari și urșii par să fie în habitatele lor naturale. Urșii și-au pregătit bîrlogurile. Ei sînt încă foarte activi și nu se știe dacă vor hiberna în această iarnă.
„Deși au trecut doar cîteva luni de cînd au fost aduși din orașul ucrainean Luțk la Grădina Zoologică din Chișinău, urșii Mona, Madona și Bruno se simt deja ca acasă. Animalele au ieșit să salute echipa noastră, iar peste cîteva minute programul lor de activitate se va încheia. În sezonul rece, Grădina Zoologică își așteaptă vizitatorii între orele 8 și 17”, relatează jurnalista Liubovi Starii.
În prezent, Grădina Zoologică din Chișinău adăpostește aproximativ 1.180 de păsări și animale, dintre care zece specii sînt rare.
Sursa:
- Spectacol grandios dedicat marelui compozitor Ion Aldea Teodorovici ©
- Maia Sandu a reacționat la moartea rabinului, cetățean moldovean, stabilit în EAU
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 171 locuitori
Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.
Comentarii
(0)