|
REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verde
Mod de preparare:
În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.
Se serveşte cu smântână.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 pahare fasole verde tăiate,
- 4 roşii,
- 2 ardei graşi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
- ½ pahar smântână,
- 2 ouă,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 ardei iute,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
- Spectacol grandios dedicat marelui compozitor Ion Aldea Teodorovici ©
- Maia Sandu a reacționat la moartea rabinului, cetățean moldovean, stabilit în EAU
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1874
- Populația:
- 124 locuitori
Lipovanca este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 124 de oameni. Satul Lipovanca a fost menționat documentar în anul 1874.
Comentarii
(2)