01 iulie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 582
Elevii moldoveni au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Balcanică de Matematică
01 iulie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 582

Elevii moldoveni au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Balcanică de Matematică

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, patru medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 25-30 iunie 2024, notează Noi.md.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, edaliat cu argint este Daniel Tricolici, elev al Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.

Medaliile de bronz au fost obținute de Anastasia Corsac, Leahu Bogdan, Francu Andreea, elevi ai unui liceu privat din capitală, și Paulina Danu, elevă a Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.

Mențiunea de onoare a fost obținută de Dominic Viziru, elev a Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.

În cadrul celei de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori au participat 135 elevi din 22 dețări, Republica Moldova fiind reprezentată de 6 elevi și 2conducători.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

elevi , olimpiada , matematica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.