|
REŢETA ZILEI: Gustarea haiducului
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi ceapa. Tăiaţi toate ingredientele felii. Garnisiţi înainte de a o servi.
Ingrediente:
- 200 g de brînză de oi,
- 200 g de piept de porc afumat,
- 100 g de slănină afumată sărată,
- un mănunchi de ceapă verde,
- verdeaţă pentru garnisire.
- Concert de excepție cu Tamara Gverdțiteli la Chișinău pe 14 septembrie!
- YMCA Moldova desfășoară tabăra internațională Dignity Camp 2.0 ©
- Anunț important pentru moldovenii din Rusia
- Flux sporit de călători la frontieră: Recomandările Serviciului Vamal
- Avertizare pentru cetățenii moldoveni: MAE a emis alertă de călătorie în Turcia
- Unde preferă cetățenii să petreacă vacanța în Moldova în ultima lună de vară
- Concert de excepție cu Tamara Gverdțiteli la Chișinău pe 14 septembrie!
- Ecoturism spiritual în Bulgaria - (partea 2) Valea pietrelor semiprețioase
- Ilia Trombițchi, despre cascadele secate de la Saharna și Țîpova: „Problema este mai profundă decît…
- Oamenii vor să-și recupereze Patria!
- Mirador
- Imagini triste la Saharna. Cascada de o frumusețe rară s-a oprit
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1859
- Populația:
- 285 locuitori
Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.
Comentarii
(0)