|
Cum poţi verifica dacă mierea nu este falsificată
Mierea este un aliment uimitor, datorită nutrienţilor şi beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceasta conţine minerale, printre care fier, calciu şi zinc, vitamine, precum riboflavina, acidul pantotenic şi vitamina B6. În plus, mierea este doldora de enzime şi substanţe cu efect antioxidant, care ţin departe cancerul şi îmbătrînirea prematură.
În timp ce mierea produsă de către albine are o nuanţă aurie intensă şi o textură consistentă, produsul comercializat în magazine nu reprezintă întotdeauna rezultatul muncii albinelor, ci o combinaţie de trestie de zahăr, sirop de orez, zahăr, obţinut din porumb sau sfeclă, agenţi de îndulcire. Pentru a fi considerată autentică, mierea trebuie să contina neapărat polen.
Cum îţi dai seama dacă mierea este naturală?
1. Mierea adevărată nu se dizolvă cu uşurinţă în apă, ci se depoziteaza la fundul paharului şi necesită să fie amestecată pentru a se dizolva.
2. Datorită enzimelor injectate de către albine, în timpul fermentării, mierea naturală se cristalizează în timp, motiv pentru care poţi observa la baza recipientului mici cristale.
3. Mierea contrafăcută nu prezintă nicio aromă, poate fi separată în straturi şi este limpede, fără pic de impurităţi. Mierea naturală are o aromă specifică şi prezintă impurităţi naturale, precum polen, microparticule de ceară şi uneori propolis.
4. Amestecă cîteva picături de iod, cu un pahar de apă, iar apoi adaugă miere. Culoarea mierii se va transforma în albastru în cazul în care a fost amestecată cu amidon de porumb.
5. Mierea pură va aprinde un băţ de chibrit, daca chibritul este introdus cu capătul cu fosfor în miere.
6. Pune cîteva picături de oţet într-un pahar cu apă şi adaugă miere. Amestecul va produce spumă în cazul în care mierea a fost amestecată cu ipsos.
7. Toarnă miere în apă. Mierea pură nu se dizolvă imediat şi curge toată pe fundul paharului.
8. În cazul mierii necristalizate introduce o lingură în borcan, apoi ridică lingura şi lasă să curgă mierea. Dacă mierea curge continuu, fără să se desprindă în picături, atunci cel mai probabil mierea este naturală.
9. Verifică pH-ul cu ajutorul unei benzi speciale. Mierea naturala este neutră din punct de vedere al acidităţii. Cea falsificată este acidă ori alcalină.
Sursa:
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Anunț important al Ambasadei Republicii Moldova în Israel
- Update: Cîți moldoveni au cerut să fie evacuați din Liban
- A eliberat Moldova vize persoanelor implicate în atacurile teroriste din Mali?
- Conștiința: Aspectul Cultural și Înțelegerea Științifică
- 595 de grame de aur pur: cum a găsit un australian
- Trump a declarat dispariția a 325.000 de copii migranți: noi detalii despre situația îngrijorătoare…
- Buncărele elitelor din Noua Zeelandă: Cum se pregătesc miliardarii pentru apocalipsă
- Luxul este abilitatea de a merge către propriile obiective
- Un decoct vindecător din ace de pin va reduce tensiunea arterială pentru mulți ani
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 2079 locuitori
Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.
Comentarii
(0)