Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#441 CalinRomania 24 iulie 2011 | 22:14 Citeşte mai departe -
#442 CalinRomania 24 iulie 2011 | 22:05 Draga burlakule,#647........mancate-ar puricii ! Mi-ai indus o stare aiurea chiar acum duminica seara ! :))))) Of ! Primele melodii ale lui Ombladon le-am ascultat foarte mult...imi plac si mie.In schimb-ca sa vezi-ultima piesa a fost pentru prima data cand am vizionat-o.Nu mai sunt "la zi !" :)))))
Mai omule or veni si zile mai bune pentru toti !!! Va straluci si pe strada noastra soarele !
Si......cauta si tu melodii mai vesele ...ce pisici ! :)))))
-
#443 CalinRomania 24 iulie 2011 | 21:51 Iar dupa mine .......unul dintre raspunsurile la intrebarea legata de "cercul vicios" este de fapt sa incercam sa gasim punctele noastre comune,.....fapt pe care noi doi deja l-am facut ,fapt care de altfel ne-a apropiat......un mare avantaj il avem ca vorbim o limba comuna....
-
#444 CalinRomania 24 iulie 2011 | 21:48 Citeşte mai departe -
#445 CalinRomania 24 iulie 2011 | 21:40 Citeşte mai departe -
#446 CalinRomania 24 iulie 2011 | 21:22 Draga burlakule............#644...................pot sa spun......fantastic ? Foarte-foarte frumos...............
" Si la sfirsit,cine vrea sa ma judece,sa incalte incaltamintele mele si sa mearga pe acele drumuri pe care am mers si eu cu ele,sa ocolesca aceleasi gropi in ele,sa se impedice de aceleasi pietre...Acela poate sa ma judece."......................................
Nu-mi spune ca tu esti autorul acestei .........expresii ? ( nu doresc sa gresesc sa o numesc maxima-proverb sau in alt fel).............Mi-a placut foarte mult...............Extraordinara ??? Nu doresc sa exagerez.....dar asta imi vine in minte...............este ceva ce "unge" sufletul.........
-
#447 burlakul 24 iulie 2011 | 18:45 Calin, ceva p/u timpul liber:
(fara comentariu)
http://www.youtube.com/watch?v=rpnO99h2JKc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=msjJDyO7eXA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9iGQ2emkdig&feature=related
(Aici conteaza cuvintele :)...)
-
#448 burlakul 24 iulie 2011 | 17:06 costica: Nu luati drept rusofobie, dar burlakul crezi traducerea numelor si trecerea de la Stefan la Stefanski e o gresala din neatentie?
costica:Te intreb burlakul cu ce e devina nepoata mea ca trebue sa poarte numele de familie gresit- Stefanski?Tu singur ai dat raspuns :)
costica:nimeni nu are dreptul sa schimbe numele prenumele personei.(desigur doar cu consimtamintul propriu)
costica:traducerea numelor si trecerea de la Stefan la Stefanski e o gresala din neatentie?Nici greseala ,nici lipsa de atentie...PROSTIE(Ca si in cazul Cojocari/Cojocaru)
P.S.Numai ca in '40 a fost instalat un regim d,dar dupa '90 ce regim s-a instalat,care-si permite sa schimbe numele fara acordul persoanei(si inca din scoala)?
-
#449 costica 24 iulie 2011 | 16:58 Citeşte mai departe -
#450 burlakul 24 iulie 2011 | 16:55 Citeşte mai departe -
#451 burlakul 24 iulie 2011 | 15:18 CalinRomania: Draga burlakule,.............."Salut,Calin.Da multumesc,sunt bine.Despre schimbari,nu mai cred in minuni:)...Despre adevar,se spune ca are o fata,dar omul daca trebuie ii mai gaseste vre-o 15...".........................................Din pacate iti dau dreptate.............sa speram ca ceve-cave se va mai schimba.....in bine desigur ! :)))Incep sa ma simt epuizat...tot incercind de a intlege "toate adevarurile"...Lupt cu morile de vint..Se pare ca o sa ajung intr-o zi sa traiesc numai p/u adevarul meu(i-mi gasesc si eu un adevar simplu,asa cum o fac majoritatea,si o sa-mi duc si eu veacul fara alte griji...) si in rest "Faca-se voia Domnului" cum se spune...Sint 3 cai de ati trai viata...o aleg si eu pe cea mai raspindita...se pare ca-i cea mai usoara,daca o aleg majoritatea...
-
#452 burlakul 24 iulie 2011 | 15:08 Salut tuturior.Calin salut!
CalinRomania:
Poti sa mai dezvolti ideea aceasta ? Mi se pare tare-tare ciudata....Dar cum crezi ca se simtiau,cei ce intr-o zi li sa spus ca numele lor si a parintilor nu e corect?!Nu spun lucruri scrise pe pereti cum crede lvl100...In scoli stii sint caiete de control,pe ele profesorii cereau sa se scrie nu Cojocari,dar Cojocaru.Cind au fost intrebati de ce am schimba numele care are baza legala,ni sa spus ca nu cumva sa vina "comisia"(care comisie????) si sa vada ca numele nu e scris "corect","romaneste"...Nici acuma nu inteleg de unde aceste lucruri "corecte",de a schimba numele dat de parinti...Si asta in scoli,Caline!!!
-
#453 costica 24 iulie 2011 | 9:55 Draga promoldova, cred ca vei fi de accord cu mine. Omul odata cu conceperea lui, inca in embrion e deja pusa pecetea de ce nationalitate e. Individul nascut din parinti de nationalitate diferita, dupa virsta de 16 ani putea sa se determine. Asa ca draga promoldova, spalarea creerului unui om cu nationalitatea lui nu are nimic.
-
#454 CalinRomania 24 iulie 2011 | 1:43 Vezi.......tocmai aceasta este o mare problema.......ca tu vezi in a te recunoaste roman ca pe o supunere fata de cetatenii de astazi ai Romaniei.Ceea ce este gresit !!! Ai inteles omule,ca tu nu esti "atarnat" de nimeni daca intelegi ca ,de fapt toti moldovenii sunt romani ??? Intelegi ca moldovenii de la vest de Prut nu sunt "atarnati" de nimeni ??? Si ca moldovenii ,ardelenii,oltenii,muntenii,dobrogenii,maramuresenii,banatenii sunt parte din aceeasi familie -numita romani ??? Si ca nimeni dintre cei amintiti nu este "atarnat" fata de altul ? Eu ca transilvanean sunt "atarnat" fata de careva ? Sau sunt superior altcuiva ???
NU !!! Incearca-daca poti sa deschizi mai bine ochii si sa intelegi acest aspect . Eu nu iti spun tie ca esti roman ca sa te "atarn" fata de mine.In nici un caz !De fapt asta este teama nefondata a celor care ,cu indarjire spun ca sunt doar moldoveni si nu si romani in acelasi timp.Teama de "atarnare" fata de cine ???? Si cum ????
-
#455 CalinRomania 24 iulie 2011 | 1:36 Draga promoldova.........." Nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar astfel de atirnare nedemocratica nu va face fata. -
#456 CalinRomania 24 iulie 2011 | 1:32 Citeşte mai departe -
#457 CalinRomania 24 iulie 2011 | 1:24 Draga burlakule,.............."Salut,Calin.Da multumesc,sunt bine.Despre schimbari,nu mai cred in minuni:)...Despre adevar,se spune ca are o fata,dar omul daca trebuie ii mai gaseste vre-o 15...".........................................Din pacate iti dau dreptate.............sa speram ca ceve-cave se va mai schimba.....in bine desigur ! :)))
-
#458 CalinRomania 24 iulie 2011 | 1:15 Citeşte mai departe -
#459 CalinRomania 24 iulie 2011 | 1:04 .....Vezi draga costica cum ne apropie viata ? Suntem asa de indepartati si totusi atat de apropiati !!! Nu pot sa spun ca nu mi-a scapat iar ceva lacrima la povestea aceasta a ta......
....................si cu atat mai mult cu cat chiar in Cluj-Napoca erau nascuti parintii mei........
Iar buneii (imi place foarte mult acest cuvant al vostru moldovenesc) mei din partea tatalui sun inmormantati chiar acolo-la Cluj -Napoca.Poate nu in acelasi loc-poate nu in acelasi cimitir..................cu fratele bunelului tau..........dar poate........
-
#460 CalinRomania 24 iulie 2011 | 0:59 Citeşte mai departe