Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1181 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 21:32 Legat de ceea ce am scris la #1143 ........fratii incearca sa iti readuca aminte de numele tau de familie.....de faptul ca ai aceleasi origini cu ceilalti frati ..........recunosti acest lucru ,ca ai aceeasi parinti ,ca apartii aceleiasi familii .......dar apoi strigi in gura mare ca.....
"# 1093...ioanic..."E o VIOLARE a Cartei Drepturilor Fundamentale in UE, a legislatiei internationale incercarea de a atribui unei persoane, grupului, comunitatii o ALTA IDENTITATE decat cea care corespunde actelor de identificare ale persoanei, de a NEGA dreptul de AUTOIDENTIFICARE a cuiva, de a-i NEGA vointa, traditia, starea actuala de ceatean. IMPUNEREA fara consimtamant a propriei identitati unor altor persoane sau comunitati este o ARESIUNE, o EXPANSIUNE, IDENTITARA, un atac la DREPTURILE IDENITARE, MATERIALE si CULTURALE cu scop de acaparare nelegitima."
Ce pot sa mai intelegi de aici ??? :)))))))))))))))))))))
-
#1182 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 21:24 Acum........legat de voi .......ca nationalitate sunteti romani deoarece apartineti unui areal care are aceleasi valori cultural lingvistice mult mai intins decat cel al Moldovei medievale,si chiar mai extins si decat Romania de astazi plus Republica Moldova...........
Sunteti romani mai precis romani-moldoveni,pentru ca vorbiti aceeasi limba cu a tuturor celorlalti romani indiferent de regiune ,aveti aceleasi traditii si valori culturale si radacini istorice cu acestia........................
Ca cetatenie sunteti indubitabil....Moldoveni........pentru ca sunteti cetateni ai Republicii Moldova...........
-
#1183 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 21:19 Revin la ideea de nationalitate si cetatenie..........Ca sustinere a faptului ca nationalitatea este mai importanta pentru un individ decat cetatenia.......este si faptul ca individul va ramane cu nationalitatea sa poate pana la moarte ,poate o va transmite si copiilor sai si asta indiferent de evolutia statului in care traieste........banui ca vei avea aceleasi valori cultural lingvistice pe care le ai si astazi chiar daca sa spunem, Doamne Fereste .....Ucraina ar ocupa R.Moldova si ati deveni cetateni ucrainieni........
-
#1184 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 21:15 Vezi statutul de tara supusa a R.Moldova ??? La Moscova nu cred ca exista o statuie a lui Eminescu in vre-un parc central......iar in Rusia nu este limba romana ca limba de comunicare interetnica......poate te apuca si rasul la o asemenea idee......dar .....reciprocitatea in cazul a doua state independente mi se pare corecta.....
-
#1185 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 21:05 Citeşte mai departe -
#1186 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 20:48 Citeşte mai departe -
#1187 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 20:36 Citeşte mai departe -
#1188 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 19:22 Citeşte mai departe -
#1189 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 19:18 Citeşte mai departe -
#1190 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 18:59 Citeşte mai departe -
#1191 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 18:54 Citeşte mai departe -
#1192 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 18:29 Draga ioanic...#1088..."Sunt pentru "unirea", unitatea cultural-lingvistica, dar niciodata nu voi accepta o unire teritorial-administrativa. Fratii desi au aceeasi parinti - in viata traiesc separat, firecare cu casa, nevasta, copii, familia si gospodaria sa, fiecare cu NUMELE sau ce il identifica si il deosebeste de alti frati, care pot fi si buni, si invidiosi, si lacomi, si prieteni si neprieteni, dusmani chiar. Stai frate in casa ta si eu intr-a mea, ne intalnim la o sarbatoare, cinstim un pahar de viin, ne amintim de parinti, de casa parinteasca, de trecut, dar ai OBRAZ si nu pretinde la ceea ce nu-ti apartine, la mostenirea mea, la numnele meu, la casa si gospodaria mea, nu sterge hatul intre noi si nu ma invata cum ma chiama, cine sunt si ce trebuie sa fac - eu am capul meu pe umeri si n-am de gand sa-ti ascul brasoavele tale de smecher. Eu raspund de soarta mea, de viitorul meu - eu am aceasta LIBERTATE si fii bun de mi-o respecta." -
#1193 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 18:26 Si acum sa ma iau " la tranta " cu ioanic :)))))
-
#1194 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 18:19 Ai inteles draga gex de unde comentariul meu in legatura cu tine ???
-
#1195 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 18:10 Citeşte mai departe -
#1196 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 17:59 Sa il lasam pe Burlakul sa se bucure de gustoasele bucate moldovenesti.....( miam miam ...)..............si sa revenim la gex........
Draga gex......in comentariul tau redat de mine mai sus ....la #1132......am o singura chestie cu care nu sunt de acord......si anume ca acum moldovenii de la est de Prut nu mai sunt romani........Tu ai scris acest comentariu la ..#1087.....iata ca ioanic a raspun si el....
-
#1197 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 17:54 #1133.....imi pare rau....dar vorba ta......nu intra zilele in sac ! :)))
-
#1198 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 17:53 Pofta buna draga Burlakule........si sa nu imi spui ce bucate gustoase ai mancat ca imi faci pofta de mor.......Vezi ce ciudatenie.......aici zapada e vazuta ca ceva rau care incurca circulatia,in alte situatii ea este o binecuvantare.......Si sa stii Burlakule ca daca agricultura este singura sursa de venit " pt. moldoveni " -desi nu doar pentru moldovenii de peste Prut ci si pentru multi de la vest de Prut este la fel ......pe de alta parte acest lucru da mult mai multa siguranta in situatie de criza economica mondiala ca si astazi.......asa ca .......tot raul spre bine...:)))))
-
#1199 burlakul 28 ianuarie 2012 | 17:49 #1130Cu parere de rau n-am putut sa ma duc...Am fost ocupat in ziua aceea...Dar nu-i nimic,mai vin ei pe la noi:)
-
#1200 CalinRomania 28 ianuarie 2012 | 17:48 Citeşte mai departe