Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1121 CalinRomania 05 februarie 2012 | 21:35 Iata,dragi FRATI MOLDOVENI de peste Prut ........ca VOI ati fost PRIMII ROMANI LIBERI de sub jugul comunist.........LA VOI A FLUTURAT PENTRU PRIMA DATA STEAGUL ROMANIEI CURAT ,FARA STEMA COMUNISTA PE EL..................................................................
La 27 august 1989...........la noi inca era dictatura lui Ceausescu.......domnea inca frica de a se exprima liber.........in timp ce la voi.............
http://www.youtube.com/watch?v=4Xjo0SBfpww&feature=related
-
#1122 nicoara 05 februarie 2012 | 21:35 CalinRomania: CalinRomania
nu vrea sa-mi primeasca textul(((
Iata ce-mi raspunde//You don't have permission to access /md/forum/edit-post on this server.// -
#1123 CalinRomania 05 februarie 2012 | 20:24 Citeşte mai departe -
#1124 robert 05 februarie 2012 | 13:26 #1207
-
#1125 CalinRomania 04 februarie 2012 | 14:37 Citeşte mai departe -
#1126 CalinRomania 04 februarie 2012 | 14:29 Citeşte mai departe -
#1127 CalinRomania 04 februarie 2012 | 14:12 Citeşte mai departe -
#1128 CalinRomania 04 februarie 2012 | 13:51 Citeşte mai departe -
#1129 CalinRomania 04 februarie 2012 | 13:48 Citeşte mai departe -
#1130 CalinRomania 04 februarie 2012 | 13:37 Draga razesule .....#1194..."
burlakul:
Nicoara,buna,vreau sa spun ca ai perfecta dreptate,romanii sau inchis in lumea lor romaneasca si se apara si de cei care erau impreuna cu ei acum 200 ani.Si asta O SPUN CEI ce nu demult erau parte a moldovei...Care istorie ei vreau noi s-o invatam a romanilor?!...
tu vrei sa insinuezi aici ca in Romania s-a neglijat studierea istoriei Moldovei in detrimentul istoriei romanilor? si ca in Basarabia s-a studiat si se studiaza cu aplecare, metodic, stintific si echidinstant din punct de vedere politic istoria moldovenilor?.......nu draga burlache,voi ati studiat si studiati numai ce va dau rusii voie sa studiati......de-aia s-a ajuns sa se strige cu convingere si abnegatie in centrul Chisinaului „Moldova, ăto russkaia strana!” de prea multa istorie moldoveneasca studiata la universitatea din Iakutsk... -
#1131 CalinRomania 04 februarie 2012 | 13:35 Citeşte mai departe -
#1132 CalinRomania 04 februarie 2012 | 13:26 Citeşte mai departe -
#1133 razesu 04 februarie 2012 | 9:30 nicoara:
Moldoveni de categorie superioara, moldoveni de categorie inferioara...
-tu asta ai inteles din ce am spus eu acolo?....
nicoara:
Timpul le va pune pe toate la loc.
-da-mi voie sa ma indoiesc...dupa cum evolueaza trend-ul in politica basarabeana viitorul vostru este perceput in societate alaturi de Kazahstan...impreuna cu care impartasiti aceleasi valori culturale si acelasi mod de viata....TRAIASCA MOLDOVA ASIATICA URAAA! URAAAA! URAAAA! visul de-o viata a lui Stefan cel Mare.....
P.S. in chestia cu "ura" nu m-am putut abtine....am vazut aseara filmul "Nunta in Basarabia"........simpatic....... -
#1134 lvl100 04 februarie 2012 | 8:53 nicoara: Noi avem multe probleme si multe greseli, insa nu ne putem compara, noi avem numai 20 de ani de incercare sa fim liberi, voi mai bine de 150
Asa este.
nicoara:Odata cu aparitia unui stat cu numele Romania cuvintul a incetat sa mai insemne si astazi tu fiind moldovean poti sa te numesti roman fiindca esti cetatean al acestui stat, iar eu fiind la fel moldovean nu pot sa ma numesc roman fiindca in asa mod voi duce lumea in eroare, eu nu-s cetatean al statului roman.
Trebuie sa recunosc sincer ca oricat am intors-o pe toate partile , ideea asta eu n-am inteles-o deloc.
Poate ar trebuii sa o explici mai bine.
-
#1135 nicoara 04 februarie 2012 | 0:12 razesu: adevaratii moldoveni, cei care am constituit Romania....
Moldoveni de categorie superioara, moldoveni de categorie inferioara... Timpul le va pune pe toate la loc.
-
#1136 razesu 03 februarie 2012 | 22:32 Citeşte mai departe -
#1137 nicoara 03 februarie 2012 | 22:00 Citeşte mai departe -
#1138 razesu 03 februarie 2012 | 19:35 burlakul:
Nicoara,buna,vreau sa spun ca ai perfecta dreptate,romanii sau inchis in lumea lor romaneasca si se apara si de cei care erau impreuna cu ei acum 200 ani.Si asta O SPUN CEI ce nu demult erau parte a moldovei...Care istorie ei vreau noi s-o invatam a romanilor?!...
tu vrei sa insinuezi aici ca in Romania s-a neglijat studierea istoriei Moldovei in detrimentul istoriei romanilor? si ca in Basarabia s-a studiat si se studiaza cu aplecare, metodic, stintific si echidinstant din punct de vedere politic istoria moldovenilor?.......nu draga burlache,voi ati studiat si studiati numai ce va dau rusii voie sa studiati......de-aia s-a ajuns sa se strige cu convingere si abnegatie in centrul Chisinaului „Moldova, ăto russkaia strana!” de prea multa istorie moldoveneasca studiata la universitatea din Iakutsk... -
#1139 razesu 03 februarie 2012 | 19:24
nicoara:
La tema: moldovenii din stinga prutului nu se pot numi romani fiindca statul Romania odata cu aparitia sa a privatizat notiunea de roman transformand sensul cuvintului din in si in asa mod statul Romania a lipsit pe toti cei de etnie romana, dar care traesc in afara granitelor acestui stat, sa se mai numeasca romani
-aha, deci Romania este de vina ca voi v-ati transformat din moldoveni in maldavani........procesul pe care-l descrii tu este calea naturala si fireasca evolutiva si urmareste etapele necesare prin care toate popoarele au evoluat de la statutul de populatie la cel de natiune... -
#1140 razesu 03 februarie 2012 | 19:09 Citeşte mai departe