Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1141 CalinRomania 02 februarie 2012 | 22:02 Oricum ,draga gex......stii destule.....Eu am avantajul ca am facut si o facultate de profil........si ma si pasioneaza.....
-
#1142 gex 02 februarie 2012 | 13:52 daca ti-a spus cineva ca sunt profesor universitar sa sti ca te-a mintit, eu sunt electrician :)
-
#1143 CalinRomania 02 februarie 2012 | 13:38 Draga gex.......#1188....:))))))........... Daca te uitai un pic mai atent la ceea ce am scris.....
"Legat de Orsova si Pacea de la Belgrad....ai auzit de Insula Ada -Kaleh ???"..............
Este deci vorba despre o insula care s-a aflat in fata orasului Orsova ,astazi judetul Mehedinti.........Unde este judetul Mehedinti si unde este ..........judetul Constanta ! :)))))
Aceasta insula are o istorie destul de interesanta ....credeam ca stii de ea...........
Oricum ,sunt deja chestii de amanunte istorice ,nu de istorie generala.......
-
#1144 gex 02 februarie 2012 | 0:00 in Romania se cunoste drept insula Ada. Navodari jud Constanta la 700 m in larg in apele lacului Tasaul.insula a fost parcelata si scoasa la vanzare. in momentul cand noi discutam de ea, s-ar putea sa fie deja o insula particulara. nu stiu amanunte.
-
#1145 CalinRomania 01 februarie 2012 | 23:07 Citeşte mai departe -
#1146 gex 31 ianuarie 2012 | 20:20 wallachia era regiunea de la orsova si pana la braila, de la dunare si pana la focsani si mai la stanga sub brasov si sibiu. muntii fagaras cred ca era granita..am o harta din 1856
-
#1147 CalinRomania 31 ianuarie 2012 | 19:59 Citeşte mai departe -
#1148 gex 31 ianuarie 2012 | 5:54 inainte de primul razboi moldial si chiar in primul razboi moldian romania era formata din wallachia, dobrogea si moldova romaneasca. in timp ce moldova era impreuna cu moldova romaneasca inca nu era formata romania ca stat dar totusi ne putem referi la principatele romanesti. inca din secolul 14 moldova si moldova romaneasca formau o regiune
-
#1149 CalinRomania 31 ianuarie 2012 | 0:28 Daca nu ma injuri ,....:)))))) Permite-mi sa te corectez si la #1171......unde ,printre multe lucruri foarte adevarate ,faci o mica greseala.......si anume aici...." in secolul al 17-lea Moldova tara mare care era impreuna cu moldova Romaneasca a pierdut regiunea de la cetatea alba pana la Tighina si pana la prut dar tot forma o tara cu moldova romaneasca de azi.".......Aceasta pierdere de care pomenesti aici nu a fost in secolul al XVII-lea (adica intre 1601-1700 )......ci ,din pacate mult mai devreme la 1484.......adica in secolul al XV-lea ,al 15-lea.....cand turcii ocupa Cetatea Alba (unde surprind si o solie ruseasca care venea daca mai tin bine minte de la Vienasi pe care o vor elibera) si Chilia pe care Stefan cel mare a incercat apoi zadarnic sa le recupereze.......Iar Tighina o vor ocupa -nu mai tin bine minte ori in 1538 ori in 1541 odata cu pierderea independentei Moldovei......
-
#1150 CalinRomania 31 ianuarie 2012 | 0:15 Citeşte mai departe -
#1151 gex 30 ianuarie 2012 | 23:27 de ce sa ne dam cu parerea? nu-i mai usor sa citim si sa stim? data viitoare putem sa raspundem comentarilor incorecte bazandune pe ce stim ca s-a intamplat nu pe ce credem ca ar fi fost
-
#1152 gex 30 ianuarie 2012 | 23:23 Citeşte mai departe -
#1153 CalinRomania 30 ianuarie 2012 | 22:39 Citeşte mai departe -
#1154 CalinRomania 30 ianuarie 2012 | 22:22 Draga gex....#1176....acum chiar ca te cred ca esti ROMAN !!! :)))))))
-
#1155 CalinRomania 30 ianuarie 2012 | 22:18 Citeşte mai departe -
#1156 gex 30 ianuarie 2012 | 22:01 #1174 calinromania in sfarsit sunt 90 % deacord cu com tau. a fost ff greu pana acum. subiectul in sine era daca Moldovenii sunt sau nu Romani. eu tot timpul am venit cu informatii istorice oficiale ale europei. iar subiectul din lipsa de informatii a unor membrii, a deviat usor catre absurd si stupid...eu am avut la munca in strainatate colegii Moldoveni toti tineri si nici unul nu era rusificat. chiar ei mi-au spus ca moldova este sub dominatie rusa si aproape toti tinerii urasc rusia dar sunt acele persoane care au trecut de tinerete si care accepta sa fie batjocoriti de rusi. dar nu asta e subiectul. am deviat si eu cu valul de comentarii fantasmagorice care nu au nimic real. daca mai vrea cineva sa comenteze ii recomand calduros sa se informeze si sa nu mai faca comentarii in afara subiectului
-
#1157 CalinRomania 30 ianuarie 2012 | 21:51 Citeşte mai departe -
#1158 CalinRomania 30 ianuarie 2012 | 21:39 Citeşte mai departe -
#1159 gex 30 ianuarie 2012 | 21:16
#1172 jumate din com tau nu-l inteleg. ce are sectantul cu istoria adevarata? sectantii de obicei au treaba cu religia, crestina sau nu. dc as fi eu un sectant pt ca afirm ca eu stiu istoria adevarata iar voi moldovenii stiu istoria rusilor? nu are legatura. subiectul era daca moldovenii sunt sau nu Romani, ce sa inteleg eu din com tau? eu ma zbat sa scriu ca moldovenii au o istorie in mare parte legata de romania si ca toate statele s-au format din uniunea unor regiuni iar tu vb ca politicienii, adik vb mult si nu spui nimic. mai bine intra si tu in subiect, mai bine mai tarziu decat niciodata si citeste 1171 si daca sti macar un pic istorie atunci poate facem dialog
-
#1160 nicoara 30 ianuarie 2012 | 20:19 Citeşte mai departe