Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#601 sus 20 august 2012 | 16:49 ...pi mini mau prostit rusi, da pi tini teo prostit rominii ca si numili ti lai schimbat... -
#602 sus 20 august 2012 | 16:47 ...bun ,eu is moldovan,tu esti romin...cine i mai trditionalist ,tu, sau eu...sinca ,eu nut eu sii ai vindut tu,da seia si mio ramas mie,ca tii nut trebuia!... -
#603 sus 20 august 2012 | 16:44 CataM"1Inca dinainte de 1800, Moldova a intrat sub sfera de influenta ruseasca. 2La ce inapoiere intelectuala era aici, nu e de mirara ca multe cuvinte rusesti au intrat in vorbirea curenta.3 In Iasi se vorbea greceste la ordinea zile in perioada fanariota - si ce ?! Suntem greci ?" ...din prima propozitie nu vad sa iasa,ca moldoveni-s romini...din a doua nis rusi moldovenii nu so facut...si daca rominii vorghesc limba moldoveneasca,socot ii dupa Eminescu,atunsi moldovenii devin automat romini?,sau mi se pare,sau miroase a idiotism absolut... -
#604 CataM 20 august 2012 | 16:42 Mai "sus" mai ... Intre tine si Eminescu, il aleg pe Eminescu: "Suntem romani si punctum". Am mai multa incredere in el decat in oricine altcineva.
Vrei sa vorbesti ca Eminescu sau ca un incult ?
Apoi mai era Roman I care pe la 1393 spunea "Noi Roman voievod al Moldovei și moștenitor al întregii Țării Românești de la munte până la malul mării".
Mai e si Cantemir care vorbea de vechele nume la moldovenilor (rumin).
Eu inteleg ca ati devenit altceva decat noi; dar nu voi accepta niciodata sa imi luati istoria si numele: Moldova!
-
#605 sus 20 august 2012 | 16:34 CataM "Cred ca apar niste confuzii mari pe aici."...ar insemna ca tu ai raspuns la toate intrebarile referitor istoriei "Tara Moldovei"...eu nu li am si tot si am ,cotravin concluziei facute de "frat" ,adica unei lojici elimentare...insasi denumirea de "romin"...voloh=moldovan = roman=romin...si eu gresesc cind spun ca nu-s toate di laolalta asa...moldovan nui roman si daca nui ,atunci nis romin nui ca roman=romin...seva i cu a me sau ata lojica?... -
#606 CataM 20 august 2012 | 14:19 Citeşte mai departe -
#607 sus 14 august 2012 | 11:45 ...pi sel suparat,:)))) puni mita coada..."eu is romin ca-m plasi":)))),sii dragutule,da nu-i traji pi toti in siaun..."parerea mea"...o inghiti si stuchesti dupa asta.... -
#608 sus 14 august 2012 | 11:35 ... :)))))n-am fost atent tu te-i adresat lui teianu....da tu in ruptu capului nu vrei:)))) si vorghesti...tu esti romin si gata:))))...da di si etnie erau moldovenii inainte de "marea unire" daca'i cunoscut ca romanii prin Moldova n-o fost si este absurd si li dai moldovenilor un nume lojic nilegabil di loc cu ei, de "roman":)))))...tu esti б... nu ti supara da teienu it va tradusi.... -
#609 sus 14 august 2012 | 11:13 ...drasii mei,carei talu faptului dat?...la noi si prind multi cari se socot distepti...a ave studii superiore,ii numa jiumati di treaba...restu'i minili fiecarui:))))))))...si muzic'asculti, it plasi?:)))))...eu cred ca-i nipoliticos sa dai intrebari fara sa raspunz la care tau puso:)))))... -
#610 sus 14 august 2012 | 11:06 ...tu mai ghini lamurestima cum "moldovan" o ajiuns "moldovean"... :))))intaleg ca tu respecti lejile limbii romine schimonosind numili nostru...olten(i)a-olt(e)an,transilvan(i)a-transilvan(e)an,ungar(i)a-ungur(e)an,cum ai observat (i) trece'n (e),daca e=i+э, atunci dupa (i) s'adauga (э),Eu am spus, dupa,cum si esti...moldova-moldovean,adica s'adauga din urma litera (e),sau daca vrei nu una da doua (I)+(Э),...da ca exemplu america-american si nis cum diochet cum fasit voi ca exemplu americhian,...am dat intrebarea asta la invatatori di limba romina...au raspuns abstract ,evolutia...le-am spus ca totul evolutioneaza dupa anumite reguli,:)))))))))...ei au socotit ca raspunsu era absolut uitindusi la mini nedumerit...chear poati si fi o lamurire(poati:)))) ),dar ei n-o stiu:))))... -
#611 sus 14 august 2012 | 10:42 ...Noroc!...stii cari'i diferitu dintr'un moldovan s'un romin:))))....cu teianu cum nu ne-am aflat,el o spus noroc,:))))) voi rominii,nu...eu cind vorghesc di moldovan subintaleg prin asta sensu initial al numelui,pintru voi rominii moldovan suna ca oltean,ungurean...is lucruri diferite cu 200 ani in urma s'asa s'o ramas,...voi va staruit sa reduceti numeli la seva ne'nsemnat minor...nu-i cu putinta:)))))...da,lucrurili stau intr'un fel,cum nai boi auru, aur ramine:))))...SUA este otara concreta cu nume abstract si la ii merji forma tot in sua sint americani,in urss tot seva concret cu numi abstract in schimb moldovanu era moldovan si pi nimi nu-l ingrijora faptu ista....in schimb in RMoldova bulgaru-i bulgar,gagauzu-i gagauz si eu nu vad mare problema'n asta:))))) pentru ei si pentru moldoveni,nui necesar de speculat cu cuvintele ETNIE,CETATENIE,si di ridicat la nivel de discutii,mai multn io palavrajala... -
#612 CalinRomania 14 august 2012 | 0:50 Parerea mea legata de acest aspect........este relativ simpla.........Noi vorbim aici de ETNIA noastra comuna........si anume cea romana.......in timp ce in acte, in pasapoarte era sau este subliniata nationalitatea vazuta ca CETATENIE ...........si deci nu ca ETNIE..................
In acte noi rezultam ca CETATENII unui stat de care apartinem..........si nu neaparat ca grup etnic............Si maghiarii care traiesc in Transilvania rezulta in acte ca ROMANI......binenteles in sens de CEATENIE.........Iar din momentul in care esti cetatean al R.Moldova este cat se poate de logic sa ai pasaport din care sa rezulte ca esti MOLDOVEAN .........binenteles ca cetatenie......
-
#613 CalinRomania 14 august 2012 | 0:42 Draga Teianule.....#1686......
Noroc "sus".
So incepem de la intrebare forumuli: De ce nu sintem romani? Aceasta intrebare are pentru mine doua intelesuri. Parerea mea:
1. De ce noi nu sintem romani in pasaport (Certificat)? -
#614 CalinRomania 14 august 2012 | 0:36 Scuze........daca ar fi scris cu caractere latine.......
-
#615 CalinRomania 14 august 2012 | 0:26 Daca ar fi comentat in limba romana as fi inteles nelamuririle lui sus.......:)))))
-
#616 CalinRomania 14 august 2012 | 0:25 Draga Teianule.....#1703......"
Nu stie ce sati raspund, trebue sat-ti raspunda un roman!!!!!!! -
#617 CalinRomania 14 august 2012 | 0:22 Citeşte mai departe -
#618 CalinRomania 14 august 2012 | 0:15 Draga Teianule.........#1655....."Cum ziceam, cu citva timp in urma am stat in familie la disutie, cine sintem. Si cind le-am lamurit, ca noi sintem Moldoveni, educati in stilul sovietic, dar de etnie Romana, au fost toti de acord."....................................................................
...............................................................................................................................
Exact acest lucru incerc uneori sa il spun,dar, din pacate, uneori poate nu sunt inteles corect. Multi gresesc considerand ca nu pot fi moldoveni si romani in acelasi timp. Sau multi confunda ETNIA- care ne este comuna- cea romana , cu CETATENIA- care poate fi diferita Romana sau Moldoveneasca.....
-
#619 CalinRomania 14 august 2012 | 0:06 In primul rand va salut ! Am ajuns ACASA !!! In draga mea ROMANIA !!!..........Nu am internet aici ,asa ca scriu de la un local cu aceasta posibilitate. Si sunt relativ ocupat cu rezolvarea problemelor legate de taxe si impozite..................dar si sa imi revad prietenii....
-
#620 sus 10 august 2012 | 21:13 ...ной ну сынтем ориентац ынтро парти сау алта ...НОЙ СЫНТЕМ ДЕЗОРИЕНТАЦ ФЭЦАРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! аш мушка динтрун таур ди шюды пи ной ынсэш...