Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#541 sus 20 august 2012 | 20:37 ...ai murit pi front:)))),ca un veritabil romin...cunoscator a istoriei Tarii Moldovei...Stefan din neglijenta arde Bucuresti asia fratesti:))))...un cuvint romin sin africai romin... -
#542 sus 20 august 2012 | 20:33 Toata elita intelectuala moldoveneasca dinainte de 1812 a sustinut ca moldovenii sunt romani ....tu esti prost sau ti fasi:))))))...si stii tu dispri asta;))),sio scris rominii....cind so votat pentru "marea unire"...raspunde de cite ori so votat, daca toti erau asa di romini...spuni si nii si stii:))))...ghita ,dorni in pasi cu ghindu ci esti romin:)))... -
#543 sus 20 august 2012 | 20:26 ...nu vrau si ma repet...da nam vazut cunostintele tale in istoria Tarii Moldovei...poate ni lea rati si noua ,ne invet istorie noi di la rusi,numai rau,da am perdut mult ca nam fost cu voi:))))... -
#544 sus 20 august 2012 | 20:14 ...tu inca la nimi nai demonstrat ca moldovenii is romini jeniule...unde sint dovezile...eu am auzit...asta so spus,seia so spus,....bai ,omule ,unde sint dovezile?...:)))))...da rusii si mai au pi isi...a-u ii au interes ca si rominii....si daca sintet moldoveni jiucati jioca rominilor...sio ramas din capitala Moldovii...jeniu a romanitatii...negru pi alb...zeu era zamolxe si nu Miron Costin,Eminescu de sifilis bolnav,sau nu?...zeii di sifilis nu bolesc artistule:))))... -
#545 sus 20 august 2012 | 20:05 ....:)))))...di mult vrau sa vin la Ias,dar romini vostri vor juramint,da o brinza nu vor...stramosi nostri prostii nu vorgheu...si si ca si romini nu erau...cu lojica'i =0,tu vez sit plasi,daca chear esti moldovan,nu si vedi nis o tira...di ochi vinet...vin in I Ias ,zic ca's moldovan si nus romin,si prinesc o batae buna:))) pintru asta....bai,da voi sintet mai prosti di cit ni'nchipuem:)))))),daca esti moldovan numa...da si te jignesti tu singur cu felu dea ghindi,eu nam nis o treaba cu naravurili rominesti... -
#546 CataM 20 august 2012 | 20:03 cat ii glumi-i panarama dar ho! Bottom line: inu va intereseaza sa aflati adevarul pentru ca nu va place. Toata elita intelectuala moldoveneasca dinainte de 1812 a sustinut ca moldovenii sunt romani. Dovezi: cititi cronicarii moldoveni. Daca nu aveti "versiuni oficiale", ar trebui sa va puneti intrebari serioase despre istoria voastra. Nu toata lumina vine de la Bucuresti dar nici de la Moskova. Si atunci, de unde sa vina sa vina daca nu o cautati ?Evident, SUS are alte dovezi dar nu vrea sa le imparta cu noi. El stie niste cercetatori care au demostrat ca moldovenii nu sunt romani dar nu vrea sa ni-i spuna pentru toti au nume cu rezonante rusesti. Sau are el o teorie dar e prea savanta sa ne o impartaseasca la tot norodul, greu de inteles de norodnicii de rand. -
#547 CataM 20 august 2012 | 19:56 "cronicarii moldoveni erau oameni vii .. aveau posibilitatea de a gresi .. Eminescu greseste .." iar SUS stie adevarul absolut igorandu-si stramosii! Nici macar nu are bunul simt sa devina curios sa vada ce spuneau ei! -
#548 sus 20 august 2012 | 19:56 ...tei prapadit pi deal undiva:)))))...sau Miron costin o zis:))))).... -
#549 CataM 20 august 2012 | 19:50 Inca ceva: daca ai ceva cohones, vin-o in Iasi sa spui ca moldovenii nu sunt romani ... In gura mare. Cred ca o sa pleci cu ochii vineti si suturi in dos. -
#550 CataM 20 august 2012 | 19:46 :) poti sa ma jignesti cat vrei!
Stramosii nostri spuneau ca sunt romini.Mori de ciuda, na. Ori, de ai cap, cauta. -
#551 sus 20 august 2012 | 19:44 ...priceput:)))...iti raspund la intrebare de trei ori,tu nu vez:)))) raspunsu...ti riz sau asa stii...nu exista de fcto natiunea romina,doar de jure...daca intaleji si spun...,da ma'ndoesc... -
#552 sus 20 august 2012 | 19:40 ...care i literatura vostra fara carturarii moldoveni jeniule...tu nii nei citit letopisetu,macar unu dea intregu,pajina cu pajina si vrei sami spui ca esti 1 si nu 0...aoleu,faci concluzii rominesti...tu nu stii nici un letopiset,nis pi Eminescu,Alexandri,Creanga:))))...a citi nu inseamna a sti,sel putin am auzit numa o propozitie "cu acestŭ nume: român"....stai pi busi ci mai mult nu miai citat nimic....cu ghindirea la tini =0 -
#553 CataM 20 august 2012 | 19:39 A, priceput. Cred ca asta e din categoria "Caesar nu a exista niciodata" pentru ca nu are nimeni nici o dovada decat povesti de la lume adunate. De fapt, nici Isus nu a exista - cine are vreo dovada ?! -
#554 CataM 20 august 2012 | 19:35 :) poate ar fi mai bine sa dai un copy-paste din Miron Costin ca pe el inteleg mai bine. -
#555 sus 20 august 2012 | 19:33 ... :))))))))....ca eu pot gresi stiu di la tini,da ca tu nu pot gresi,tot di la tini stiu....di si saracu miron costin nu pute sa se ghindeasca cum ghinde...tu nu meai raspuns de unde el o luat cai romin,daca,daca,daca,el asa o spus scris...raspunde la intrebare:))))....cu dovez,daca se poate:)))).... -
#556 CataM 20 august 2012 | 19:32 Dimitrie Cantemir - 0 Care e viitorul vostru daca nu va respectati trecutul ?! -
#557 CataM 20 august 2012 | 19:32 Daca in R.Moldova va renegati stramosii, e treaba voastra.
Tu iti dai seama ce spui ?Miron Costin - 0Grigore Ureche - 0Miron Costin - 0Eminescu - 0Care e istoria si literatura voastra ?! -
#558 CataM 20 august 2012 | 19:28 da, romanii (din Roma) n-am fost niciodata in Moldova. Au venit rumanii din Maramures (cu Dragos Voda si cu Molda). Si s-au intins in toata Tara Moldovei. -
#559 sus 20 august 2012 | 19:27 ....tu chiar nu intaleji sau,ti prifasi:))))...istoria se scrie pe materialele care sint la indemina cercetatorilor,adica nu numa letopisete,dar si documente care le au alte state in legatura cu Moldova,dupa ce se fac concluzii dupa placu politicii duse de:)))).... da la intrebare tam raspuns ca se studiiaza dupa manualele:))) rominesti:)))),nu cum sit mai lamuresc...se invata prostiile spuse de romini....nu mai da intrebari prostesti :))) am sa ma gindesc ca nu mai ai ce intreba... -
#560 CataM 20 august 2012 | 19:26 Inca ceva: pe vremea cand scria Miron Costin, Rusia era la mama dracului, in razboi cu Polonia / Suedia pentru Ucraina si Bielorusia. Dusmanul nostru era Turcia. Care e logica ca la 1650 sa minti ca moldovenii sunt romani ? Pentru ce? Sa demostram asta turcilor ? Astia nici nu aveau nevoie! Kara-Iflac era Valahia; Bogdan-Iflac era Moldova. Pana si ei stiau ca sunt 2 state cu aceeasi natiune!