Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de 10 km de oraşul Edineţ şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1681 CalinRomania 24 iulie 2011 | 22:45 Domnule SPQR,
Aveti mare mare noroc de faptul ca probabil,dobrogenii,vorbind desigur in limba dobrogeana este posibil sa nu va fi inteles ideea.Oricum,mai negri sau mai albi,pe la ei mergem la mare ......sa ne bronzam si noi !!! :))))) Chestia este ca trebuie sa luam un dictionar gen Stati -anume Dictionar Transilvaneano-Olteano-Dobrogean !!! Asta ca sa ne putem intalni pe plaiurile dobrogene si ca sa ne putem intelege desigur !!! :))))
-
#1682 CalinRomania 24 iulie 2011 | 22:40
Domnule CalinTransilvania stiam despre recordul judetului Mures privitor la gradul de pigmentare al sau, cu toate astea poporul dobrogean este cel mai negru din cate stiu eu...desi s-ar putea sa fie de la soare..... -
#1683 CalinRomania 24 iulie 2011 | 22:39 Citeşte mai departe -
#1684 SPQR 24 iulie 2011 | 21:46 #646
Domnule CalinTransilvania stiam despre recordul judetului Mures privitor la gradul de pigmentare al sau, cu toate astea poporul dobrogean este cel mai negru din cate stiu eu...desi s-ar putea sa fie de la soare.....
Curiozitate personala: este cineva pe forum parte a poporului transnistrean etnic vorbitor de transnistreana?
-
#1685 SPQR 24 iulie 2011 | 21:37 Citeşte mai departe -
#1686 CalinRomania 24 iulie 2011 | 21:08 Draga SPQR.......#640...................daca incercai sa ne intreci pe noi transilvanenii la "colorati" te-ai inselat amarnic.....ti-am spus ca noi avem "doua stele " in frunte. Stiai ca judetul Mures are cea mai mare densitate de "colorati" din Romania ??? (cam 4% din populatie)
Asa ca ....... nu te mai da rotund cu coloratii tai ca si noi ii avem pe ai nostri ! NA !!!
-
#1687 CalinRomania 24 iulie 2011 | 21:03 Si mai este ceva draga burlakule........redau ceea ce ai scris........"
....."SPQR,daca binele "Romaniei TALE",nu inseamna si binele "Moldovei MELE",cred ca numai cu asta si vom ramine...Eu voi ride despre "romanii TAI" si tu de "moldovenii MEI"..........................
Am remarcat desigur evidentierea faptului ca nu se vorbeste despre NOI. Sunt absolut de acord cu tine.Eu unul doresc BINELE NOSTRU-a ambelor maluri ale Prutului.Dar este bine sa gasim un numitor comun........ai afirmat ceva mai devreme ca niciodata nu ti-ai pus problema ca suntem neamuri diferite........esti de acord atunci sa ne numim TOTI cu acelasi numitor comun.....si anume Romani ? Pot sa spun NOI ROMANII ...referindu-ma la populatia de pe amandoua malurile Prutului -fara sa jignesc cumva ? Pentru ca desigur nu aceasta este intentia mea .
-
#1688 CalinRomania 24 iulie 2011 | 20:57 Nu stiu daca ai observat dar nici o "factiune" de la vest de Prut nu isi doreste "supunerea" celor de la est de Prut.Si nu doreste ceva spre binele sau exclusiv.
-
#1689 CalinRomania 24 iulie 2011 | 20:54 Citeşte mai departe -
#1690 CalinRomania 24 iulie 2011 | 20:43 Draga burlakule,vezi cat de diferiti suntem insusi noi cetatenii romani.........doresc si eu acelasi lucru ca si SPQR......."Sper ca ambele state sa prospere cat mai mult in cadrul Europei Unite iar cetatenii lor sa fie fericiti si liberi."................................................
Dar la care adaug ca sper si mai mult , ca cele doua state sa se UNEASCA intr-un singur stat ,iar cetatenii sai sa fie fericiti si liberi in cadrul Europei Unite !!!
-
#1691 razesu 24 iulie 2011 | 20:26 Citeşte mai departe -
#1692 andrei 24 iulie 2011 | 18:51 Acest mesaj a fost şters de către moderator! -
#1693 burlakul 24 iulie 2011 | 16:36 SPQR: Sper ca ambele state sa prospere cat mai mult in cadrul Europei Unite iar cetatenii lor sa fie fericiti si liberiAsa sa fie!:)
P.S.As mai dauga rugaciunea unui om catre Dumnezeu"Doamne,nu-mi da mai putin decit am nevoie,sa nu ma apuc de furat si nu-mi da mai mult decit trebuie ca sa nu uit de tine"
-
#1694 SPQR 24 iulie 2011 | 16:29 #637 Bine ca nu veti rade de natiunea si limba olteneasca...atunci ne-am supara grav de tot :P
Privitor la binele celor doua state, mi-am expus parerea mea materialista cu ceva timp inainte. O repet: Sper ca ambele state sa prospere cat mai mult in cadrul Europei Unite iar cetatenii lor sa fie fericiti si liberi.
-
#1695 burlakul 24 iulie 2011 | 13:50 SPQR,daca binele "Romaniei TALE",nu inseamna si binele "Moldovei MELE",cred ca numai cu asta si vom ramine...Eu voi ride despre "romanii TAI" si tu de "moldovenii MEI"... -
#1696 burlakul 24 iulie 2011 | 13:46 razesu: --am inteles perfect acest lucru si cred ca oamenii care sustin acest moldovenism fundamentalist sint sinceri si bine intentionati, dorind binele lor si al comunitatii...Asta trebuie sa inteleaga tori romanii.
razesu:un stat mic ,slab ,convulsionat de grave probleme sociale , economice si identitare este mult mai usor de manipulat si controlat de catre marele "licurici" de la est...Asta trebuie sa inteleaga toti moldovenii.
P.S.simplu, nu?...Cit timp crezi ca trebuie p/u a intelege?:)
-
#1697 burlakul 24 iulie 2011 | 13:26 SPQR: Ca sa ma amuz domnule andrei, deoarece, ca si locuitorii madedoniei sunteti foarte usor de "trollat".Sa-ti spun un secret...Cam de vre-o 200 ani,unii rusii, cred la fel...Sincer nu ved nici o diferenta dintre acei rusi si acei voi(ce gindesc ca tine...)
-
#1698 SPQR 24 iulie 2011 | 12:42 Citeşte mai departe -
#1699 razesu 24 iulie 2011 | 10:21 Citeşte mai departe -
#1700 CalinRomania 24 iulie 2011 | 0:36 Citeşte mai departe