Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1721 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:58 "sunt chiar un fel de "Toma Necredinciosu" "....draga burlakule......................EXACT cum ma definesc si eu !!! Mi-ai furat ideea !!! Sa-ti fie rusine !!! :)))))))))))))))
-
#1722 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:51 Citeşte mai departe -
#1723 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:35 "Cred ca toate strigatele acestea de "fratie",trebuiesc intelese corect!"........................
ABSOLUT CORECT SI AI TOATA SUSTINEREA MEA-CEL PUTIN IN PRIVINTA ACEASTA !!!
-
#1724 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:33 ."Avem multe de cunoscut de la stramosii nostri si n-au mai fost ei asa de primitivi cum cred unii acuma,sau cum vor unii ca noi sa credem"....................
Chiar surprinzator de multe cunosteau........Noi in scoala avem tendinta de a crede ca cu sute de ani in urma toti oamenii erau inapoiati .Gresit.Sunt multe lucruri pe care ei le cunosteau si noi nu le mai cunoastem acum.Inclusiv vorbind de istoricii de demult.
-
#1725 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:28 Deci,draga burlakule,(scuze pentru ca din viteza am gresit si am scris burllakule),
Aici sper ca ai inteles e o idee de distractie dedicata unui anumit "personaj".
Legat de catehismul din acest site.......in general are lucruri foarte frumoase dar....are din pacate si unele anomalii.Eu unul l-am citit cam ceva timp in urma si deci nu sunt acum in stare sa iti dau exemple concrete.Din ceea ce imi aduc aminte .....de exemplu ....mi s-a parut total absurd ca sa poti fi numit moldovean (din stanga Prutului) DOAR DACA INVETI LIMBA RUSA.Eu nu spun ca nu este folositoare,ca nu ar fi o limba frumoasa.NU ! Dar de aici si pana a fi "obligat" conform acestui catehism sa o invat ca sa pot sa ma numesc moldovean din R.Moldova mi se pare total absurd.Ca sa fi moldovean trebuie sa cunosti limba populatiei din R.Moldova ........limba autohtonilor majoritari.....
-
#1726 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:21 Citeşte mai departe -
#1727 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:20 ................................GENIAL !!! ...................................................
:))))))))))))))))))))))))))))))))
-
#1728 CalinRomania 22 iulie 2011 | 20:19 Draga SPQR,.......................................................................................................
"
domnule andrei, Oltenia are aceeasi politica precum Grecia sau Franta privind minoritatile in contrast cu politica Germaniei sau Romaniei de exemplu. In Gercia aromanii sunt greci latinizati, la fel cum bulgarii sunt greci care vorbesc bulgara. Domnii colorati care se tin de prostii prin capitala craiova sunt doar olteni care (poate) vorbesc tiganeste si sunt mai inchisi la culoare. Noi suntem mai duri in aceasta privinta, limba olteneasca fiind unica admisa in tara.
Daca dumneavoastra domnule andrei, cetatean etnic moldovean doriti cetatenie trebuie sa:
1. Invatati limba olteneasca
2. Invatati componenta U Craiova din 1983
3. Apreciati mancarurile care contin praz
4. Uitati de bunele maniere cand stati la o coada
5. Sa respectati cathehismul oltenilor
6. Innotati Oltul de 3 ori -
#1729 andrei 22 iulie 2011 | 19:40 " forta analitica si culturala." -- aaa, asa se numeste bashcalia de stadion pe care o faceti voi..., ok, am inteles.
-
#1730 lvl100 22 iulie 2011 | 19:08 Citeşte mai departe -
#1731 razesu 22 iulie 2011 | 15:16 SPQR:
Comparatia cu Bacaul mi se pare prea flatanta pentru Bacau, peste ani si ani Craiova se va compara probabil cu UTA - o alta echipa cu o istorie bogata care acum se zbate sa ramana in liga a 2-a.
--ei atunci comparatia cu UTA mi se pare prea flatanta pentru Universitatea, avind in vedere ca a-ti fost dezafiliati mai degraba as compara cu Ripensia Timisoara sau Venus Bucurest echipe care au disparut definitiv de pe scena fotbalui romanesc...... -
#1732 SPQR 22 iulie 2011 | 14:07 #599 Comparatia cu Bacaul mi se pare prea flatanta pentru Bacau, peste ani si ani Craiova se va compara probabil cu UTA - o alta echipa cu o istorie bogata care acum se zbate sa ramana in liga a 2-a.
-
#1733 razesu 22 iulie 2011 | 13:53 SPQR:
"Orice oltean este obligat prin legea oltenesca sa cunoasca, pe de rost, componenta Craiovei Maxima. Sanctiunea este revocarea nationalitatii."
--simpatic....desi sint dinamovist de cind ma stiu, imi pare rau pentru Universitatea.....dar sa stii ca te obismuesti...Bacaul echipa cu traditie in Romania{nu la nivelul Universitatii, dar cu traditie} are ceva ani buni de cind lincezeste cu succes prin ligile inferioare si nimeni nu m-ai este interesat...pacat.... -
#1734 SPQR 22 iulie 2011 | 13:09 domnule andrei, Oltenia are aceeasi politica precum Grecia sau Franta privind minoritatile in contrast cu politica Germaniei sau Romaniei de exemplu. In Gercia aromanii sunt greci latinizati, la fel cum bulgarii sunt greci care vorbesc bulgara. Domnii colorati care se tin de prostii prin capitala craiova sunt doar olteni care (poate) vorbesc tiganeste si sunt mai inchisi la culoare. Noi suntem mai duri in aceasta privinta, limba olteneasca fiind unica admisa in tara.
Daca dumneavoastra domnule andrei, cetatean etnic moldovean doriti cetatenie trebuie sa:
1. Invatati limba olteneasca
2. Invatati componenta U Craiova din 1983
3. Apreciati mancarurile care contin praz
4. Uitati de bunele maniere cand stati la o coada
5. Sa respectati cathehismul oltenilor
6. Innotati Oltul de 3 ori
-
#1735 andrei 22 iulie 2011 | 12:44 "Desi andrei se lauda ca Moldova lui respecta toate etniile, eu ma laud ca Oltenia este 100% pura, in Oltenia neexistand minoritati etnice."
serios? etnia asta e cea pura si majoritara in oltenia?http://ro.altermedia.info/minoritati/tiganii-terorizeaza-craiova_552.html ok, asta explica multe...
-
#1736 burlakul 22 iulie 2011 | 12:38 Citeşte mai departe -
#1737 SPQR 22 iulie 2011 | 11:45 Citeşte mai departe -
#1738 andrei 22 iulie 2011 | 11:17 Citeşte mai departe -
#1739 lvl100 22 iulie 2011 | 6:44 andrei: cu atat imi creste mie ura.
Asa Andrei, sparge-i la nara.Rupe-le picioarele.
andrei:pt ucrainieni nu stiu eu cat de secundar a fost acest act.
Irelevant ce a fost pentru ucraineni. Nu ei au inceput invazia. Ei doar au profitat dupa ce imperialismul sovieticilor a fost dus la bun sfarsit. CAUZALITATE,CAUZALITATE,CAUZALITATE
In fine, ca sa spui ca Reibbentop - Molotov a fost o miscare pentru unificarea ucrainenilor trebuie sa fii un mare Andrei pentru asta....
andrei:Pe multi romani ii caracterizeaza balcanismul asta
Pentru cineva care a umplut forumul cu texte gen " va bat manca-va-as" "ce ma `nervati , nu ma mai `nervati ce v-as bate blah blah" ca la usa cortului, te lansezi in acuzatii impotriva altora cam usor.
Da lasa ca tu esti smecher si la valoarea ta cand te `nervezi bati si "acuzatiile" si "cam usorul" daca e nevoie.
Civilizatie pe paine .
-
#1740 CalinRomania 21 iulie 2011 | 22:44 Draga lvl100....ne poti spune din ce natie provii si tu ??? Ca sa intelegem in ce limba vorbesti....nu de alta........De fapt este o mare diferenta intre noi.........desigur tu vorbesti limba.............da-mi un ajutor.....