Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#681 CalinRomania 04 august 2012 | 2:25 ......Si legat de bunelul sotiei tale........imi pare nespus de rau........si eu am avut o strabunica violata de Armata Sovietica "eliberatoare" in 1944......Dar sunt constient ca nu ar fi corect sa acuz intreg poporul rus sau populatia Uniunii Sovietice de acest lucru.........
Stiu ca administratia romaneasca nu s-a comportat cum trebuia cu populatia dintre Prut si Nistru.Stiu de nenorocirile facute de Armata Romana la Iasi dar mai ales la Odesa. Stiu si regret. Sunt niste pete negre pe onoarea Armatei Romane.Sper ca astfel de tragedii sa nu se mai intample vreodata.........
-
#682 CalinRomania 04 august 2012 | 2:19 Citeşte mai departe -
#683 sus 03 august 2012 | 17:31 CalinRomania ...si muzic ascult:)))))))...vrau sit vad sufletu... -
#684 sus 03 august 2012 | 16:06 Caline, te socot un om cu mare suflet....da eu nu ti socot :))))))...si sat sii tot una:))))... astai unu din proverbe din armata sovietica:))))).... -
#685 sus 03 august 2012 | 15:58 ...da, iartama.... Adio!!!! -
#686 sus 03 august 2012 | 15:54 ...вычислитель ну ты все таки сорвался:)))))....undi nui concret....da la organele genitale ai apelat singur:)))))...eu cred ca istoria o stii....ca intinsul teritoriul a Tarii Moldovei no fost ocupat de romani...sau facut studii genetice unde sa adeverit faptu ca oamenii de pe pamintu inclusiv si a rominiei fostii daci care tot se difereau unii de altii si nu intimplator....adica adn i acelas ca si 3-5 mii ani in urma...rezumatu fasi singur rominule:)))...daca vrei luam o tema concreta o discutam di la, pina la....daca nu plinji in perna....pintru nii sufletu tau!...orsi ai ave ....nu azvirli sub tren...mai curat moldovan ca mini nu gasasti:)))), научись вычислять:))))....ambii bunei ai mei au fost in armata romina:))))....jeniule.... -
#687 teianul 03 august 2012 | 15:33 Citeşte mai departe -
#688 sus 03 august 2012 | 15:26 teianul .... :))))....tu nu cumva esti fimei...c atunsi :)))))) eu ti ntaleg.... -
#689 sus 03 august 2012 | 15:12 ...la fiecere fleac sat dau lamurire...cine i mai important cel mai bun chirurg din moldova ,sau cel mai bun maturator...raspund eu,nu ti ostini...nis unu...si totus au statut diferit...draga moldovi-i-e-e-u-u-a--a--an...tu uiti si numi tam sisit eu...nis rominilor asa di круто nu leo dat prin cap:)))))....eu it spun:)))) c is prostifob....,da tu nascosesti rusofob.... sau la tini prostifob=rusofob=rominofob....eu mai socot ca ucraina ii un stat di teapa rominii...da tu ai sam scrii ca eo s ucrainofob....draga moldohrean cum ti mai numesti...mai duti pi la biserica,altii spun c ajiuti...da eu nu cred...,da tu duti fiindca tot asa zic...di loc nu prinz sioarisi....mai vrei si zisi ca esti moldovan:))))...la noi di estea nu s:))))... -
#690 sus 03 august 2012 | 14:52 ....tu nu italeji ca nu am vremi di mofturi...nu m alint ca s prapadiri zadarnice....cum acolo...veni, vedi, vici...а ты фигнёй страдаешь,греешь уши холодильником... -
#691 sus 03 august 2012 | 14:44 ....aoleu! ,ce ma fac! ,daca gaina insepe a hamai:))))...daca bunelu ave piept ca la femee el era bunica....nai lojica de loc ...am o senzatie ca vorghesti sa nu taci.... lojic la subiect si consecutiv...altfel nu cheltui vremea cu tini...tu nu stii dispri ce vorghesti....din tot sei zis pina amu ideia i una ....tu vrei tot moldovenii sa sii romini...adica am mai spus unica incretitura in cap...cea rominea-a-a-sca ,adica "constiinta irationala" ca in cintecu altui moldovan niastimparat sai sii tarna usoara.... -
#692 sus 03 august 2012 | 14:35 ...la tini lojica i romineasca...ii tot erau rusi....si is iubeu tara...mai erau inci obsedat di idei prostesti ca si tot restu:)))).... -
#693 teianul 03 august 2012 | 13:49 #1637
Daca reuseste Statul Romania sa se dacizeze, ce face R.Moldova? sau ce face "sus"? -
#694 teianul 03 august 2012 | 13:43 #1635
Draga "sus", se pare ca ai si fobie ruseasca. Statul Russia, Soljenitin, Jirinovskii, Putin, Lev Kopelev sau Pasternak sint notiuni cu totul diferite.
Ca etnie nu poti sa diferenciez pe romani si moldovenii din R.Moldova., ca mentalitate si educatie - da, ai dreptate. Noi (in URSS) am fost asa crescuti ca fiind ceva mai superior decit romanii. Socot ca anume aceasta superioritate vrei s-o demonstrez la toti si te faci acum Moldovan din 1812, sau Dac. -
#695 sus 03 august 2012 | 9:47 ..."In tara aceasta trebue de dacizat absolut totul"(Eminescu)..."Sintem romini si punctum"(Eminescu).... ...oare in care din estea cazuri,Batrinu Eminescu era bat tufla:))))))))...jeniilor:))))...prostimea se lecueste ,dar incetisor:)))).... -
#696 sus 03 august 2012 | 9:40 ....baet ca voi mai prosti nam fost...luati istoria....da .....da dijeaba ca nu va discurcat....si totus cit ii 1+1? fratilor.... Deci nu-l stimezi pe Eminescu, pe Alecsandri, pe Creanga....deci (nu ibesc adinc forma cuvintului ista)....tu nu stii nimic despre ei:))))...eu di moartea lui Eminescu am auzit 3 versiuni di la romini...nu si poate decide statul rominesc care i mai frumoasa...si am versiunea me:))))....da dispri ceilalti doi, indeobste nimc chear ,doar cifre:))))).... -
#697 sus 03 august 2012 | 9:29 Citeşte mai departe -
#698 CalinRomania 03 august 2012 | 1:58 Draga Teianule.........un sfat pentru cineva care doreste sa isi afle radacinile....................
Citeste "Descrierea Moldovei" a lui Dimitrie Cantemir...........cauta pe net si o vei gasi.......
Vei vedea ca TOTI oamenii de cultura moldoveni din acele vremuri spuneau de moldoveni ca sunt romani si ca vorbesc limba romana..........aceasta fiind denumirea lor cea mai veche ......chiar inainte de cea de moldovean,ardelean,muntean,etc.denumiri regionale care le parmitea romanilor sa se distinga intre ei.......Parca chiar la capitolul legat de limba sau graiul moldovenilor Cantemir spunea ,citez aproximativ,ca "Niciodata Moldovenii nu si-au pirdut numele pe care il aveau Romanii cand Roma era cetate a intregii lumi "..........
La care nume se referea daca nu la acela de......Roman !!!
-
#699 CalinRomania 03 august 2012 | 1:47 Citeşte mai departe -
#700 CalinRomania 03 august 2012 | 1:38 Draga teianule.....sunt de acord cu tine ! Daca doresti sa iti gasesti "radacinile".......este destul sa citesti istoria. Este adevarat,istorie cat mai obiectiva. Ma impresioneaza faptul ca -din ce am vazut pe net sau prin documentare........chiar moldovenii mai indepartati de granitele Romaniei inteleg se pare ,mai bine uneori,faptul ca sunt-ca apartin,etnic vorbind de poporul roman.