Валя Норокулуй (Valea Norocului) – село в составе коммуны Извоаре района Сынджерей. Село расположено на расстоянии 22 км от города Сынджерей и 108 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 493 человека. Село Валя Норокулуй было основано в 1929 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Limba moldoveneasca
buna tuturor!:)aduc in discutie un subiect des discutat in societatea noastra..si anume,cel cu privire la diferenta dintre limba romana si cea moldoveneasca..este vorba doar despre tara in care traim? adica..credeti ca ar suna ciudat daca am trai in moldova si am vorbi limba romana? ca sincer,eu nu vad nicio diferenta.bineinteles,exista regionalisme..influente etc. etc. alte state care,de exemplu,au ca limba oficiala engleza sau franceza(si acuma nu ma refer,bineinteles,la Anglia si la Franta:D:) si care sunt state independente(ex:foste colonii)..ar trebui oare si ele sa-si schimbe denumirea limbei,chiar daca acestea raman in continuare engleza si franceza? nu sunteti de parerea ca suntem prea orgoliosi si prea mandri? |
|
-
#101 nicoara 08 октября 2012 | 9:52 CalinRomania: sti ce soarta ar fi avut populatia moldoveneasca a acestei Republici daca nu s-ar fi Unit cu Romania ?
Ar fi avut soarta tarilor baltice si acum noi nu trebuia sa CONSTRUIM statalitatea noastra ci sa o RESTABILIM ce deacum este cu totul altceva
-
#102 nicoara 08 октября 2012 | 9:48 CalinRomania: Sti ca a fost votata Unirea Republicii Democrate Moldovenesti cu Romania ?????
Stiu, dar in comparatie cu voi mai stiu si CUM a fost votata si CUM A FOST RESPECTAT actul unirii. Daca tu nu stii (ce e si normal, in romania nu se discuta aceasta) atunci iti lamuresc eu: anexarea Republicii Democratice Moldovenesti de catre Romania sa efectuat in doua etape. Prima- cu ajutorul actului uniri impus de Bucuresti sa trecut problema din plan international pe plan intern. Si pentru aceasta bucurestiul a facut promisiuni cu nemiluita, tot una ele nu se vor respecta.A doua etapa a fost deacum incercarea de a asimila acest teritoriu prin impunerea unei dictaturi aspre adminictrative
-
#103 nicoara 08 октября 2012 | 9:37 Читать далее -
#104 sus 08 октября 2012 | 0:08 Читать далее -
#105 sus 07 октября 2012 | 23:38 #124CalinRomania
"...o mica corectie........la Reni populatia majoritara este ,inca, cea romaneasca-..."Chind ultima data ai fost la Reni?:)))))))))))...n-ar strica sa-mi spui si chind prima:))))..."Pe acest teritoriu au existat capitalele Moldovei......."...am mai intilnit speculatia cu capitala...daca trei capitale sint in rominia ei sint moldoveni,iar noi plodul curvelor basarabene si rusi.... :)))))))))))stii care este gluma ,ca eu personal am trait intrun stat puternic si ma mindream cu el....:)))))urss nu mai este ,dar mindria esti cu mine si ii!, ca sint MOLDOVAN!...stii de ce numi place moldovean cum suna?:))))...este un cuvint rusasc care suna tare urit "bliadi" si idei n-am de ce la auz mi se asociaza cu cuvintul cela....is in capitala Moldovei Chisinau:)))))))....,doar a fost mutata de chiteva ori,s-a mutat si acum in Chisinau ca Ias nu mau este capitala unei tari,doar a unui judet:))))... -
#106 CalinRomania 07 октября 2012 | 23:29 Читать далее -
#107 CalinRomania 07 октября 2012 | 23:14 #129 Chestia cu ......."si care se bucura de drepturi depline de cetatenie" de unde ai scos-o ???? :))))))))) Tu nu observi ca nu ai copiat nici corect dar nici pe de-a intregul definitia data ???? :)))))))))))))))
-
#108 CalinRomania 07 октября 2012 | 23:12 #128 "ROMÁN2, -Ă, romani, -e, s.m. și f., adj. I. S.m. și f. 1. Persoană care făcea parte din populația de bază a statului roman și care se bucura de drepturi depline de cetățenie.
Dupa cum vezi e mai simplu si mai pe intelese sa ne numim moldovean, moldovenesc"
Draga Nicoara nu ti se pare ca ai schimbat un pic definitia ????? :))))))))))))))))))))))))
Parca inainte suna un pic altfel.....:))))))))...........................................................
Sa inteleg ca definitiile date unui anumit termen se schimba in functie de interese ? :)))))))
-
#109 nicoara 07 октября 2012 | 22:35 CalinRomania: poporului roman
CalinRomania:romanii
CalinRomania:romanesc
CalinRomania:statului roman
ROMÁN2, -Ă, romani, -e, s.m. și f., adj. I. S.m. și f. 1. Persoană care făcea parte din populația de bază a statului roman și care se bucura de drepturi depline de cetățenie.
Dupa cum vezi e mai simplu si mai pe intelese sa ne numim moldovean, moldovenesc
CalinRomania:fii atent ca am scris-o intre ghilimele
Tu ai scris-o intre ghilimele iar noi am avut anul 1918 care a fost fara ghilimele...
-
#110 CalinRomania 07 октября 2012 | 22:07 Читать далее -
#111 CalinRomania 07 октября 2012 | 22:01 #125 Salut draga Nicoara !!! Pai vezi ,draga Nicoara ca de fapt si de drept recunoasteti faptul ca sunteti parte a poporului roman dar ca respingeti aceasta recunoastere in mod artificial ???? Faptul ca pamantul pe care traiesc romanii este pamant romanesc este logic.........dar de unde ai scos ideea ca este pamantul statului roman ??????? De ce crezi tu ca nu poate coexista ideea "Un singur popor-doua state independente " ?????
-
#112 nicoara 07 октября 2012 | 20:35 CalinRomania: din simplu fapt ca va este teama ca nu cumva acest lucru sa devina un pretext pentru Romania ca sa va "cotropeasca"-sa va transforme in cateva judete ale Romaniei
In sfirsit a ajuns si la tine!!! Da Caline, noi respingem notiunea de <roman, limba romana> ANUME DIN CAUZA CA ROMANIA DUCE O DIVERSIE IDEOLOGICA fata de noi dupa schema: sunt romani-> vorbesc limba romana->este pamint romanesc->teritoriul dintre Prut si Nistru este teritoriul statului roman
CalinRomania:-ca si cum acest lucru ar fi un dezastru pentru populatia moldoveneasca.
Tu ce, ai cazut din pod??? Cotropirea in toate timpurile si la toate popoarele a fost un dezastru!
-
#113 CalinRomania 07 октября 2012 | 20:23 Читать далее -
#114 CalinRomania 07 октября 2012 | 20:04 Читать далее -
#115 CalinRomania 07 октября 2012 | 20:01 Читать далее -
#116 CalinRomania 07 октября 2012 | 19:48 #116 Draga sus........"
#113Daca Rominia nu ar dori alipirea RMoldova,atunci in ochii mei arata mai prost de chit acum prost:)))))...voi ne puneti pe noi sa ghindim sa catam esiri din situatii...oare s'ar mai duce atitea discutii despre istorie,despre limba...drept ca se face prost...eu in un an as rezolva problema:)))))... -
#117 CalinRomania 07 октября 2012 | 19:42 #119 Eeeee ! Ce sa-i faci ? :))))))))))))))))) Am mancat inghetata si castane........Am facut burdihanul mare ! Am revenit ! :)))))))))))
-
#118 sus 07 октября 2012 | 17:18 #118
... :))))))) ........... -
#119 CalinRomania 07 октября 2012 | 17:12 #117 Acum va trebui sa ies la plimbare-trage prietena mea de mine sa mergem in parc ! Voi reveni mai tarziu !!! Tot binele !!!
-
#120 CalinRomania 07 октября 2012 | 17:11 #116 Tare haios mai esti ,draga sus.......daca Romania doreste alipirea R.Moldova -atunci nu este bine !!! Daca nu doreste alipirea R.Moldova -nici atunci nu este bine !!! ................
Tare faina treaba !!! :)))))))))))))))))))))))))...........................................................
Eu iti spuneam ca majoritatea populatiei Romaniei ar fi de acord cu UNIREA . Dar aceasta nu inseamna ca aceasta trebuie OBLIGATORIU sa se produca !!! Daca voi veti dori candva sa va uniti cu noi -cel putin acum populatia Romaniei-in majoritatea sa nu ar spune nu.....Eu unul chiar m-as bucura pentru ca ar fi bine pentru toti.......Dar asta nu inseamna ca daca voi nu doriti aceasta populatia Romaniei nu mai poate dormi noaptea din aceasta cauza !!! Acesta este adevarul !!!