Етулия Ноуэ (Etulia Nouă) – село в составе коммуны Етулия АТО Гагаузия. Село расположено на расстоянии 118 км от муниципия Комрат и 225 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 745 человек. Первое документальное упоминание о селе Етулия Ноуэ датировано 1890 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Limba moldoveneasca
buna tuturor!:)aduc in discutie un subiect des discutat in societatea noastra..si anume,cel cu privire la diferenta dintre limba romana si cea moldoveneasca..este vorba doar despre tara in care traim? adica..credeti ca ar suna ciudat daca am trai in moldova si am vorbi limba romana? ca sincer,eu nu vad nicio diferenta.bineinteles,exista regionalisme..influente etc. etc. alte state care,de exemplu,au ca limba oficiala engleza sau franceza(si acuma nu ma refer,bineinteles,la Anglia si la Franta:D:) si care sunt state independente(ex:foste colonii)..ar trebui oare si ele sa-si schimbe denumirea limbei,chiar daca acestea raman in continuare engleza si franceza? nu sunteti de parerea ca suntem prea orgoliosi si prea mandri? |
|
-
#21 sus 17 ноября 2012 | 6:28 #218fanebabanu "Voi slavii (sclavii) ați venit din est!"Voi asta cine?:)))))))))))))"Noi am fost aici mai de demult!"Voi asta cine?.........................ruminii?:)))))))))))))))))))))))))))))))...........Moldovenii au fost dintotdeauna,cu rominii e dubioasa istorioara..."Noi am făcut și ceva istorie , voi ce dracu ați făcut?"Voi ati facut,...numai nu istorie.Cumva tu ai studiat Istoria Moldovei scrisa de sovietici ca sa te dai cu parerea?"SIKTIR!!!!!!!!!!!!!!!!
DECI????????
Care pe care?????????
PRIMITIVILOR!!!!!!"Atunci?:))))))))))))))))))...Tu te lauzi de rozi calciile fugarindute dupa coada-ti... -
#22 fanebabanu 17 ноября 2012 | 1:00 #213
Hai mă!
Așa ca un scurt rezumat!
FĂRĂ CENZURĂ!!!!
Voi slavii (sclavii) ați venit din est!
Noi am fost aici mai de demult!
Noi am făcut și ceva istorie , voi ce dracu ați făcut?
SIKTIR!!!!!!!!!!!!!!!!
DECI????????
Care pe care?????????
PRIMITIVILOR!!!!!!
-
#23 CalinRomania 15 ноября 2012 | 22:16 Читать далее -
#24 CalinRomania 15 ноября 2012 | 21:29 #207 Draga sus......."
#204CalinRomania... :) chind te uiti la cel grec,nu pre samana slavonul cu latin nici dintr'o parte..." -
#25 sus 15 ноября 2012 | 10:03 #212 Dorele!...Tigani!...Pe bune esti un brav ostas rumin....pre abstract pintru tini... ,dar ce este este si tu nu pot face nimicuta...dispri volga:))) daca nu stiai de'acolo au venit ruminii.... -
#26 fanebabanu 15 ноября 2012 | 1:27 #211
Se vede că ești un mare filozof.
Pe bune nu ai vrea să îți continui meditarile astea pe malul Volgăi și să ne lași pe noi să filozofăm cum credem noi de cuviință pe meleagurile astea?
-
#27 sus 12 ноября 2012 | 6:56 #210fanebabanu "Vorbește bă, cu toți dinții sau dacă nu măcar cu litere de tipar....."Da tu si vez tigani:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))....esti daltonic....s'au din tii vez....,dupa't imaginez si jisaz.....intaleg! e greu asa:))))))))))))))))))))))))))....."Nu de alta dar măcar să te înțelegem si NOI MAJORITATEA"...nu voi da tu...problema t-am disenat'o mai sus...esti tufli:))))))))))))))))))..."...că moldovean = român și că Moldova e parte a României."...ca si dintodeauna:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))....invata istoria reala si limba data noua de stramos....intelg ca esti invatat din nascare....orsi romin este invatat din nascare....tigane! este o iluzie!,dar te simti distept:)))))))))))))))))).....la velicorominotigan nu trece:))))))....cum spunet voi:))))) asti i-re-cu-pe-rabil ...asa pi silabi sa sune "nene"(tot rominesti) dastept....Ghiti tiganu! nu ti strimba ca s'asa esti strimb di soarta... -
#28 fanebabanu 12 ноября 2012 | 1:10 #209
Vorbește bă, cu toți dinții sau dacă nu măcar cu litere de tipar.....
Nu de alta dar măcar să te înțelegem si NOI MAJORITATEA , adică "fraierii" ăia care susținem că moldovean = român și că Moldova e parte a României.
-
#29 sus 10 ноября 2012 | 21:13 #208SuntBasarabeanfanebabanu Tigane! tu daca puti cum puti,crez ca toti's de'un fel cu tini?...n-am nic rus in mine tigane...nici o picatura tigane...si apar nu pe rusi tigane....ma apar pi mini ca moldovan! tigane...du'sti spali tigani,da dijiaba tigani,ca as tii felesagu tigate...nu incurca velicotiganoromin daru zeilor cu cadoul tiganesc tigane! -
#30 sus 08 ноября 2012 | 6:29 #204CalinRomania ... :) chind te uiti la cel grec,nu pre samana slavonul cu latin nici dintr'o parte... -
#31 sus 08 ноября 2012 | 6:26 #205fanebabanu Scriei lui!:))))))) ,desteaptal!:)))....ai sapat pina'n adincul vremurilor unde gasisei adevarul.... fratii nu sap'atit de adinc,ca daca sapa n-o s'aiba chind vorghi,voi iubiti sa vorbiti mult pina'n culcare,secole la rind... -
#32 fanebabanu 08 ноября 2012 | 0:26 Bă!... Întrebare întrebătoare.....
Jegosul ăla de fost președinte al vostru... adică Voronin..... ce dracu e?
E suporter Steaua București sau Barcelona.. de afișează steaguri roș- albastre?
Că nu cred ca știe ce steag afișează.
Dacă vrea să afișeze fostul steag al Bucovinei Imperiale ( Habsburgică) , țin să îl anunț că a dat prin bălării că nu e ăla. J))))
Deci e un pielea P***II .
Sau poate e suporter FC. Basel :)))))))))))))))))))))))))))))))) -
#33 CalinRomania 07 ноября 2012 | 1:21 #203 Da draga sus........si alfabetul latin.....( care este mult mai vechi decat cel chirilic-slavon cum il numesti tu) si si cel deja amintitul alfabet chirilic au aceeasi origine-si anume alfabetul grecesc......................Legat de deschis acele link-uri intr-adevar si eu m-am chinuit un pic........incearca sa-ti actualizezi plugin-urile.Daca se deschide totusi ceva incearca sa mergi cu cursorul in jos....Ar fi tare bine sa reusesti sa citesti acele lucrari.......
-
#34 sus 25 октября 2012 | 14:26 #200CalinRomania "Ti-am dat niste link-uri "Nu le-am putut deschide:) si intelegi ca nu le vazusem...mai mult ma intereseaza cartile vechi,am incarcat lucrarea lui Cantemir si ma deprind cu alfabetul....mi-au venit multe ghinduri legat de alfabetul latin si asa numit slavon....cred ca era unul intreg chindva:))))...cum crez?:))))... -
#35 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:43 #201 Eu,draga Natalia sunt ardelean de fel........in mod sigur nu vorbesc ......."limba moldoveneasca" ci ......."limba ardeleana" :))))))) Cu toate acestea cred ca ne intelegem.......ca doar vorbim una si aceeasi limba..........Ei bine aceasta limba comuna noua nu este nici "limba moldoveneasca" si nici "limba ardeleneasca" ci.......limba romana.
-
#36 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:40 #198 Draga Natalia......Comparatia aceasta am facut-o in cazul denumirii de "limba" moldoveneasca.......Tu imi spui ca denumesti in mod diferit aceeasi limba...........Insa acelasi "drepturi" le au in acest caz si celelalte "limbi" regionale.........Putem vorbi de o "limba ardeleneasca" ,de o "limba banateana" de o "limba munteneasca" de o "limba olteneasca" ,etc............Banui ca tu cunoasti limba rusa......( eu unul din pacate ,nu).......
Exista cumva o limba rusa ( identica sau apropape identica ) care sa fie denumita altfel...........sa spunem "Sanpietroburgheza" sau "Siberiana" sau " Kamceatkana" sau Volgadeana sau mai stiu eu in ce fel ????? Cu toate ca eu cred ca exista mici diferente si intre rusa vorbita la Moscova si cea vorbita sa spunem in Siberia sau Kamceatka..........
-
#37 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:29 #199 Draga sus......esti o mare figura !..............Ti-am dat niste link-uri de unde sa incerci sa citesti anumite lucruri si mi-ai raspuns ca nu prea ai timp........... Incearca daca vrei sa iti lamuresti anumite intrebari sa iti gasesti un pic de timp si sa citesti din AD Xenopol .....Atunci cand citesti o carte de istorie serioasa ti se dau si sursele de informatii....iar apoi ,daca doresti,nu ai decat sa le cauti,sa le gasesti si sa le citesti si tu ! :)))))))
-
#38 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:24 #194 Draga sus......"Eu am spus ceva ca istoria sa se inveti din filme?...nu m'am ghindit la asa forma ...in ceia ce am recomandat eu ca tema de discutie era doar tema de discutie...si pe urma ei totus tot din surse scrise se documenteaza...mio venit o idee sa iau legatura cu ei si cred ca imi vor lamuri chestiunele....eu cred ca tu ideia lor n-o vezi dea intregu,adica doar pe de asupra ca pun sub intrebare anumite dogme convinabile pina azi....oleaca di vreme si vom vedea...documentele aratamile si mie,nu vrau comentarii...nu e destul sa ai sub mina,trebue sa fii capail sa faci concluzii aproape de adevar..."
-
#39 nataliabradudombrovschi 24 октября 2012 | 22:24 ei bine! da stii cum iese la tine cu culoarea cerului? e ca si cum tu ai spune ca cerul e albastru iar eu -- ca-i azuriu. :))))))))))))))) e o prostie nu? in teorie aceasta se numeste tautologie (adica ar fi cerul albastru azuriu). sh nu inteleg ce are aici verdele????????????!!!!!!!! -
#40 CalinRomania 24 октября 2012 | 22:18 #196 Draga Natalia......:))))))) Hai sa ne intelegem ...........comparatia este desigur exagerata ........Nu iti inchipui ca in Romania nu mai putem de fericire !.................
Chestia este ca , in opinia mea , -si doresc sa subliniez acest lucru- este o simpla parere nu o impunere- in cadrul Romaniei bordeiul tau ar avea sanse mai mari sa se transforme nu in castel,dar in ceva oricum mai bun, dar ai si mari siguranta ca bordeiul tau de astazi sa nu devina bordeiul unui neam strain maine.................... Este o simpla parere.......Argumentele sunt destule....