Самурза (Samurza) – село в составе коммуны Чалык района Тараклия. Село расположено на расстоянии 20 км от города Тараклия и 161 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 269 человек. Первое документальное упоминание о селе Самурза датировано 1810 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Limba moldoveneasca
buna tuturor!:)aduc in discutie un subiect des discutat in societatea noastra..si anume,cel cu privire la diferenta dintre limba romana si cea moldoveneasca..este vorba doar despre tara in care traim? adica..credeti ca ar suna ciudat daca am trai in moldova si am vorbi limba romana? ca sincer,eu nu vad nicio diferenta.bineinteles,exista regionalisme..influente etc. etc. alte state care,de exemplu,au ca limba oficiala engleza sau franceza(si acuma nu ma refer,bineinteles,la Anglia si la Franta:D:) si care sunt state independente(ex:foste colonii)..ar trebui oare si ele sa-si schimbe denumirea limbei,chiar daca acestea raman in continuare engleza si franceza? nu sunteti de parerea ca suntem prea orgoliosi si prea mandri? |
|
-
#1 lzm00 05 июня 2017 | 7:35 Читать далее -
#2 sus 21 ноября 2012 | 8:35 #237fanebabanu
"Eu Dorel dacă nu pot altceva măcar te fac să dai o Unirea? "Tu ai propus!!!:)))))))))))).....si noi trebu sa va sarim in brate si sa ne pupam in dinti....Da ceva mai cu sens si folos?:)))).... -
#3 fanebabanu 21 ноября 2012 | 3:01 #232
Care situaţie creată?
Totul e foarte clar .
Voi încercați să complicați treburile și o faceți intr-un mod artificial fără nici o bază...
Deci bă ca să fii cu sufletul împăcat... Eu Dorel dacă nu pot altceva măcar te fac să dai o Unirea?
-
#4 sus 19 ноября 2012 | 8:03 Читать далее -
#5 sus 19 ноября 2012 | 7:25 Читать далее -
#6 sus 19 ноября 2012 | 7:06 #225CalinRomania "....care ar fi acea ideologie "mai utopica" decat comunismul pe care o avem noi romanii ???"....chind pe unul beat il intrebi:tu esti beat?...el raspunde:nu!:))))......voi va vedeti unificatori,:)))))iar tu personal ne vez de buna voe,adica de dorit sa fim cu "mama" trebue noi........putem sa nu raspund la intrebare ,macar ca mai este de spus... -
#7 sus 19 ноября 2012 | 6:49 #224CalinRomania "Raspunsul meu este exact ca cel pe care l-ai da tu daca eu as formula aceeasi intrebare inlocuind termenul de roman cu cel de moldovean..........
"".care functie,s'au ce rol in politica Moldovei ca stat il joaca numele de "moldovean"?:)))))))))))....corect! formarea si mentinerea unei natiuni si gata!...""...nu vrau sa rid...... ca moldovan si roman sint 2 lucruri diferite istoic,geografic si politic la fel chit in interiorul rominiei,atit si in afara ,adica noi.......nu te grabi sa te superi, ca sa ne sfadim avem chind.......adica nici pe de parte nu este una si aceias... -
#8 sus 19 ноября 2012 | 6:38 #230fanebabanu "Tot respectul pentru munca ta misionară! Dar pe bune nu rezolvi nimic așa!"Bun Dorele!...cum tu propui rezolvarea situatiei create?....chind cineva spune ca nu asa,dau si eu intrebarea poate stii si cum alt fel....eu o stiu,dar problema este ca n-o acceptati... -
#9 fanebabanu 19 ноября 2012 | 0:08 #229
La ăștia trebuie să le explici altfel...... PE BUNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
#10 fanebabanu 19 ноября 2012 | 0:06 #229
Stimabile!
Tot respectul pentru munca ta misionară! Dar pe bune nu rezolvi nimic așa!
Nu vezi că aștia de-s tari în cioc sunt imuni la explicațiile tale pașnice și mult prea documentate pentru intelectul lor?
-
#11 CalinRomania 18 ноября 2012 | 21:02 Читать далее -
#12 CalinRomania 18 ноября 2012 | 20:44 Читать далее -
#13 CalinRomania 18 ноября 2012 | 20:37 Читать далее -
#14 CalinRomania 18 ноября 2012 | 20:15 #223 Draga sus....."(de si eu nu socot ca comunismul este o idee proasta,este o idee ca toti oamenii sint in drept sa fie!) :))))"...........................................................................................................
Sunt un anticomunist cat se poate de convins.............Cu toate acestea eu nu spun ca acest "comunism" ar fi o idee neaparat proasta......Este insa o utopie....ceva de neaplicat societatii........
In cazul in care comunismul ar fi putut aplica idealurile sale in mod corect.........crede-ma ca as fi fost cel mai mare comunist din lume !!! Consideri ca nu respect ideea de egalitate intre oameni,de pace si respect reciproc ???? Din pacate insa comunismul este o utopie , iar aplicarea sa a facut cu mult mai mult rau decat bine........Iata de ce sunt un anticomunist convins.......
-
#15 CalinRomania 18 ноября 2012 | 20:11 #223 Draga sus....".priveste mai pragmatic ca voi rominii sinteti cu o idiologie mai utopica de chit comunismul".............................................care ar fi acea ideologie "mai utopica" decat comunismul pe care o avem noi romanii ??? -
#16 CalinRomania 18 ноября 2012 | 20:07 #223 Draga sus.......".care functie,s'au ce rol in politica rominiei ca stat il joaca numele de "romin"?:)))))))))))....corect! formarea si mentinerea unei natiuni si gata!...".................................
.......................................................................................................................................................................
Raspunsul meu este exact ca cel pe care l-ai da tu daca eu as formula aceeasi intrebare inlocuind termenul de roman cu cel de moldovean..........
"".care functie,s'au ce rol in politica Moldovei ca stat il joaca numele de "moldovean"?:)))))))))))....corect! formarea si mentinerea unei natiuni si gata!..." -
#17 sus 18 ноября 2012 | 13:11 Читать далее -
#18 CalinRomania 17 ноября 2012 | 19:02 Читать далее -
#19 sus 17 ноября 2012 | 17:16 Читать далее -
#20 CalinRomania 17 ноября 2012 | 13:48 #219 Draga sus........"Cumva tu ai studiat Istoria Moldovei scrisa de sovietici ca sa te dai cu parerea?"......................................................................................................................................................
........................................................................................................................................................................
Chiar asa, ai putea sa imi dai ceva link-uri unde as putea gasi pe net , in limba romana, o istorie a Moldovei scrisa de sovietici ?.........Chiar as fi curios sa le vad punctul de vedere......