Езэрений Ной (Iezărenii Noi) – село в составе коммуны Езэрений Векь района Сынджерей. Село расположено на расстоянии 9 км от города Сынджерей и 110 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 67 человек. Село Езэрений Ной было основано в 1898 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Limba moldoveneasca
buna tuturor!:)aduc in discutie un subiect des discutat in societatea noastra..si anume,cel cu privire la diferenta dintre limba romana si cea moldoveneasca..este vorba doar despre tara in care traim? adica..credeti ca ar suna ciudat daca am trai in moldova si am vorbi limba romana? ca sincer,eu nu vad nicio diferenta.bineinteles,exista regionalisme..influente etc. etc. alte state care,de exemplu,au ca limba oficiala engleza sau franceza(si acuma nu ma refer,bineinteles,la Anglia si la Franta:D:) si care sunt state independente(ex:foste colonii)..ar trebui oare si ele sa-si schimbe denumirea limbei,chiar daca acestea raman in continuare engleza si franceza? nu sunteti de parerea ca suntem prea orgoliosi si prea mandri? |
|
-
#181 CalinRomania 06 октября 2012 | 0:32 #54 Draga sus, .........."
#53CalinRomania"....dar mai ales intre Transilvania si Moldova de o parte si Valahia si Oltenia de alta sunt absolut de acord cu tine..."Caline de ce voi amesticati totul de la olata?:)))...voi ati auzit vreo data de tara oltenia,s'au tara basarabiei...Tara Moldovei a fost o tara care avea nisti traditii caracteristic Moldovei si de asta merge vorba ,dialectele pot exista intr-o tara in tot intelesul cuvintului,...chiar intre doua sate este diferenta,intre doi oameni,intre doua piciore(unul este mai mare,s'au mai lat)...voi negligati faptul Moldovei ca fosta tara si reduceti limba care ei o numeau Limba Moldoveneasca la nivel de dialect,este o limba in care se vorbea in Tara Moldovei!...in valahia se vorbea in mare parte la fel,dar cu multe lucruri caracteristice tarii respective,... -
#182 sus 05 октября 2012 | 14:04 Читать далее -
#183 sus 05 октября 2012 | 10:33 Читать далее -
#184 CalinRomania 04 октября 2012 | 23:29 Читать далее -
#185 CalinRomania 04 октября 2012 | 23:13 #49 Draga sus...." "...profitand de unele goluri din istoria noastra incearca sa faca din stramosii nostrii ceva .......mai ceva decat ceva"...:)))) intotdeauna din start presupun tot posibilul...chiar o pot si admite :)))istoria rominilor ...dar mai tare imi place cum suna Ardeal,Muntenia,Tara Moldovei....suna mai poetic de chit rominia:))))))))))...si cu Dacia ma pot mindri,cu rominia iartama dar nu ...si daca vorbim de statul romin sint multe lucruri urite,prea multe...personal socot ca pina la unire Tara MOLDOVEI vorbea putin diferit de chit Valahia si Transilvania si lucrul ista ar trebui de studiat,dar cred ca ai vostri se vor teme de acest lucru...nu mai vrau despre limba sa vorbesc ...trebue de studiat chiar si nu pentru a arata diferenta dintre noi moldovenii,ardelenii si muntenii,doar pentru a cunoaste... -
#186 CalinRomania 04 октября 2012 | 23:11 Читать далее -
#187 CalinRomania 04 октября 2012 | 22:48 #49 Draga sus...." "...din pacate nu mi-ai raspuns concret daca tu -tu personal- ai vazut daca am sau nu dreptate...":)))) eu nu pot sa-ti raspund la intrebare fiind ca nu are rost...ne intoarcem la greci dupa aproape 500 ane vorbesc greaca...14% "romanizati",dar celelate 86% ramin dupa 100+ceva ani si vorbesc mai departe limba daca:)))...ce legatura are teritoriul rominiei de azi cu teritoriul daciei de atunci,doar Traian veni nu eri in rominia,ci inainte de hristos...da si eu nu cred in povestile cu Dragos din maramures,cu bou si catele...personal socot ca Moldova e cu mult mai veche...si nu dejeaba au disparut documentele despre ai nostri...nu-ti pari cam straniu...eu sint cam intrigat placut cu ista fapt...n-ar fi interesant sa stim totul:)))...atunci ne vom transforma in niste lenesi:)))..." -
#188 sus 28 сентября 2012 | 21:25 Читать далее -
#189 CalinRomania 28 сентября 2012 | 20:25 Читать далее -
#190 sus 28 сентября 2012 | 9:27 #42CalinRomania
nu am citit tot dar ce dovedisem e cam aceias idee... -
#191 sus 28 сентября 2012 | 8:50 #42CalinRomania Sint ipotyeze de diferit soi,care mai de care,dar totus includ in sine un lucru cert!...Dacii nu erau inapoiati...si este trist pentru voi romino-daci nestiind nimic despre adevaratii stramosii vostrii,sa-i socotiti la nivel de orangutang:)))),vine cineva si ii dreseaza pina la limba romina...cum n-or fi parintii ,dar trebue iubiti,ai nostrii insa ,sa fie voia cerului sa fim demni de ei!...Cu personalitatea lui Decebal insa intrebarea este deschisa:)))). -
#192 sus 28 сентября 2012 | 8:43 #42CalinRomania
-
#193 sus 28 сентября 2012 | 8:35 #42CalinRomania -
#194 sus 28 сентября 2012 | 8:31 #42CalinRomania -
#195 CalinRomania 28 сентября 2012 | 1:33 #41 Am sa iti spun apoi si unde este ideea acestor domni in a comunica aceasta proportie de doar 14 % dar si aceasta este cat se poate de gresita........Dar astept sa imi spui parerea ta cu privire la ceea ce ti-am spus acum.........Uita-te, te rog, pe hartile cu Dacia de dinaintea cuceririi Romane.......de pe timpul lui Decebal , si apoi compar-o cu Dacia dupa transformarea unei bune bucati din ea in provincie a Imperiului Roman............si compara zona aceasta ,ultima , cu ceea ce mai ramasese neocupat de Romani din Dacia............se vede cu ochiul liber........
-
#196 CalinRomania 28 сентября 2012 | 1:23 Читать далее -
#197 CalinRomania 28 сентября 2012 | 1:06 Читать далее -
#198 CalinRomania 28 сентября 2012 | 0:48 #38 Draga sus..........da.....am terminat Facultatea de Istorie-Geografie si Facultatea Economica ( Management).......Oricum sunt persoane care nu au facut neaparat studii intr-un domeniu anume si sa cunoasca mult mai multe lucruri decat cineva care a facut studiile in domeniul respectiv.........Eu sunt destul de pasionat de istorie......repet,fara a avea absolut deloc pretentia ca stiu foarte multe........Mai am foarte -foarte multe de stiut si din pacate sunt constient ca nu mi-ar ajunge o viata intreaga sa invat si sa cunosc pe cat as vrea. Si intodeauna este ceva de invatat de la alta persoana-indiferent de studiile sale-macar ca si experienta de viata......
-
#199 sus 27 сентября 2012 | 20:24 #37CalinRomania
"Eu spun ca sunt cateva lucruri spuse intr-un mod care mie mi se pare lipsit de profesionalism"Ai facut cumva studiile in domeniul istoriei?...s'au pur si simplu esti un om care ghindeste,avind anumite comcluzii la sumarul cunostintelor in domeniul discutat?...Si asa nu mi-ai raspuns concret in ce punct se manifesta neprofesionalismul persoanelor din filmul atentionat de mine ,s'au numai teritoriul de 14% te pune 'n garda?... -
#200 CalinRomania 27 сентября 2012 | 1:19 Читать далее