Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Limba moldoveneasca
buna tuturor!:)aduc in discutie un subiect des discutat in societatea noastra..si anume,cel cu privire la diferenta dintre limba romana si cea moldoveneasca..este vorba doar despre tara in care traim? adica..credeti ca ar suna ciudat daca am trai in moldova si am vorbi limba romana? ca sincer,eu nu vad nicio diferenta.bineinteles,exista regionalisme..influente etc. etc. alte state care,de exemplu,au ca limba oficiala engleza sau franceza(si acuma nu ma refer,bineinteles,la Anglia si la Franta:D:) si care sunt state independente(ex:foste colonii)..ar trebui oare si ele sa-si schimbe denumirea limbei,chiar daca acestea raman in continuare engleza si franceza? nu sunteti de parerea ca suntem prea orgoliosi si prea mandri? |
|
-
#81 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 23:03 #155 Pai vezi draga Nicoara cum se schimba situatia ???? :))))))))))))))
Draga Nicoara la ce tot atatea boscorodeli cand deja am mai discutat pe tema aceasta ....
Mai tii minte ca am stabilit ca :
Tu esti Moldovean ca cetatenie ,Moldovean ca zona si Roman ca etnie,
Eu sunt Roman ca cetatenie,Transilvanean ca zona si Roman ca etnie
Iar Moldovenii din Romania
sunt Romani ca cetatenie,Moldoveni ca zona si Romani ca etnie ????
Mai tii minte ca ti-am mai spus ca populatia de baza a Romaniei este populatia de etnie romana ??? Si ca ,automat orice persoana care este de etnie romana este o persoana care tine de aceasta etnie si implicit este roman ???????? Ai uitat ???
-
#82 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:56 Citeşte mai departe -
#83 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:54 Citeşte mai departe -
#84 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:46 Citeşte mai departe -
#85 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:26 #133 Draga sus......." "...dorinta Romaniei de a va Uni cu forta teritoriului sau.."...sa aiba rominia putinta,insa am spus mai inainte avet o dorinta+o putinta tari-tari mititica:)))))))..."...ca adevarul este ca sunteti romani ca etnie-ca popor -moldoveni ..."...cum vrei sintem moldoveni,o intrat in moda jioca de'a cuvintele...si ca etnie ,si ca popor...folosind teoria voastra pot spune ca moldovenii de la voi sint ca popor romini,iar ca etnie moldoveni,:))))))))))doar sintem cu mult mai daci ca voi... -
#86 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:25 #150 Cum s-au produs ??? Pe cale legislativa........evident ! Este foarte adevarat ca unele chestii au fost un pic fortate ..........cum a fost de exemplu decizia Sfatului Tarii de a renunta la conditiile Unirii cu Romania si autodizolvarea sa .......in situatia in care au fost prezenti un numar relativ mic de deputati ( nu ma intreba amanunte -pentru ca pe moment nu mi le mai amintesc- dar poti cauta pe net)
-
#87 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:21 #133 Draga sus......." "...Romania ca sa va "cotropeasca"..."...:))))))))))))))))))))) TU AI GLUMIT?...stii ce eu pot recunoaste?....recunosc ca a fost unirea in 1859 dupa ce s-a incheiat tratul intre doua tari(dupa care a fost si incalcat si putem discuta) ...ca a avut loc aderarea Basarabiei pentru unificarea cu aceias rominie(se poate de discutat:)))) )....toate aceste au avut loc,dar o micuta remarca - cum s-a produs?!..." -
#88 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:10 #147 "2-noi doar n-eam inteles ca voi sintet mai amesticati de chit noi,cel putin dupa spusele tale...adica sintem daci veritabili:))))))))) MOLDOVENI!!!...".................................................................
........................................................................................................................................................................
Lasa-ma sa ma lamuresc intr-o privinta cu Ioanic si apoi te voi chema in ajutor :))))))
-
#89 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:08 #147 " "...Voua va este teama sa recunoasteti ca sunteti unul si acelasi popor- cu noi -poporul roman si ca vorbiti una si aceeasi limba cu noi-limba romana..."1-mie personal nu-mi e frica de nimic:))))))))))))))))) privitor la recunoasterea unor lucruri evidente......................................................................................................................................................
Perfect ! Insemna ca ti-ai dat seama ca suntem unul si acelasi popor-poporul roman !!! -
#90 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:06 #133 Draga sus....." "...Voua va este teama sa recunoasteti ca sunteti unul si acelasi popor- cu noi -poporul roman si ca vorbiti una si aceeasi limba cu noi-limba romana..."1-mie personal nu-mi e frica de nimic:))))))))))))))))) privitor la recunoasterea unor lucruri evidente...2-noi doar n-eam inteles ca voi sintet mai amesticati de chit noi,cel putin dupa spusele tale...adica sintem daci veritabili:))))))))) MOLDOVENI!!!..." -
#91 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 22:01 Citeşte mai departe -
#92 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 21:52 Citeşte mai departe -
#93 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 21:44 #132 Draga sus......" "Pe acest teritoriu au existat capitalele Moldovei......."...am mai intilnit speculatia cu capitala...daca trei capitale sint in rominia ei sint moldoveni,iar noi plodul curvelor basarabene si rusi.... :)))))))))))stii care este gluma ,ca eu personal am trait intrun stat puternic si ma mindream cu el....:)))))urss nu mai este ,dar mindria esti cu mine si ii!, ca sint MOLDOVAN!...stii de ce numi place moldovean cum suna?:))))...este un cuvint rusasc care suna tare urit "bliadi" si idei n-am de ce la auz mi se asociaza cu cuvintul cela....is in capitala Moldovei Chisinau:)))))))....,doar a fost mutata de chiteva ori,s-a mutat si acum in Chisinau ca Ias nu mau este capitala unei tari,doar a unui judet:))))..." -
#94 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 21:43 #142 Sa nu imi spui ca tu ai fost la Reni !............Si ai facut si recensamantul ! :))))))))
Lasand gluma la o parte ....stiu ca la Reni sunt majoritari romanii la fel cum stiu ca la Moscova se vorbeste limba rusa iar la Buenos Aires spaniola !!! :))))))
Adica ,in cazul Reniu-lui din recensamintele facute de Ucrainieni........le gasesti pe net.......
-
#95 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 21:37 #132 Draga sus......."
#124CalinRomania
"...o mica corectie........la Reni populatia majoritara este ,inca, cea romaneasca-..."Chind ultima data ai fost la Reni?:)))))))))))...n-ar strica sa-mi spui si chind prima:))))... -
#96 CalinRomania 08 octombrie 2012 | 21:32 Citeşte mai departe -
#97 sus 08 octombrie 2012 | 16:27 #139SuntBasarabean Ч,ч,ч,ч,baete:))))))))))))))))))))) fara isterie,.....тинз спре ромынеску :))),яка ши фиря ыц девине истерик-ромынеаскэ.... -
#98 SuntBasarabean 08 octombrie 2012 | 15:16 Tara arde si astia se piaptana! SUS Basarabenii si limba basarabeana! Traiasca Balti si limba baltita! Sus Gagauzia si limba Gagauza! JOS ROAMNII!Caline, Caline, mai ada si-un cane, cel mai ...asta e soarta limbii romane in Moldova! -
#99 nicoara 08 octombrie 2012 | 10:03 CalinRomania: cu toate ca a fost PRIMUL stat din lume care v-a recunoscut independenta
Si care REFUZA sa adopte un tratat de frontiera. Oare aceasta nu este o pretentie asupra teritoriului nostru???
CalinRomania:Exista picior de soldat al Armatei Romane pe teritoriul R.Moldova ????? Dar oare din alte state exista
Da, din alte state exista si pe romania o aranjaza asa situatie, ani in sir il face pe dracul in sapte numai sa nu ne legam noi de reteaua de gaze a voastra si sa fim si mai departe santajabili de cei ce ne ocupa teritoriul
-
#100 nicoara 08 octombrie 2012 | 9:54 CalinRomania: care este raul facut in asa zisa perioada a "ocupatiei" Romaniei si cea din perioada ocupatiei sovietice.........Hai sa le comparam un pic........
Ce sa comparam? Dupa logica ta o persoana violata trebue sa fie bucuroasa si multumita ca a cazut victima unui maniac sexual si nu a unui ucigas?!