Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Rusu Kătălina

S-a născut la 22 februarie 1989 la Chișinău, Republica Moldova. Muzica, cîntecul au pasionat-o de mică, astfel participă la toate serbările de la grădiniţă, apoi de la şcoală şi deşi se mai ocupa şi cu gimnastica artistică, reuşeşte să îmbine armonios toate pasiunile şi să înveţe bine. A absolvit Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale „Socrate". A mai avut o pasiune, pe care a transformat-o în profesie ‒ cea de a fi model, Kătălina a absolvit Școala de Fotomodele și Actori pentru Publicitate.

Primul său clip la piesa „Sparky Lady" a fost lansat în anul 2009, tot cu această piesă participă la preselecția națională a concursului „Eurovizion-2009". La fel în anul 2009 se învredniceşte de premiul naţional „Şlagărul Anului"

În anul 2010 Kătălina Rusu absolveşte Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, iar în 2011 ‒ și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea ‒ Management Artistic și Culturologie.

Kătălina Rusu se numără printre finaliştii Festivalului Internațional „Hello Jurmala" (Letonia). A participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent lucrează la Palatul Național în calitate de asistent de regizor.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.