Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Gulko Anna

Anna Gulko s-a născut în anul 1990 la Chișinău, Republica Moldova.

A început să cînte la vîrsta de trei anișori, participînd la diverse festivaluri și spectacole muzicale. În anul 2004 Anna Gulko a avut primele sale turnee artistice în Danemarca, Franța și Austria.

Anna a lansat primul său album solo în anul 2004 cu denumirea „16x16” („16 cîntece la vîrsta de 16 ani”). Albumul „Ia-mă în brațe” lansat în anul 2007, include piese de diferite stiluri și direcții muzicale.

În anul 2007 Anna Gulko a fondat formația „Anna Gulko & Scorsla”, din formaţie fac parte 4 muzicieni şi Anna Gulko, care este solistă a ansamblului. Paralel lansează videoclipul „Ia-mă în brațe”, iar în anul 2008 – videoclipul „Oraș nocturn”. În prezent formația „Anna Gulko & Scorsla” şi-a schimbat componența și stilul muzical, devenind „Anna Gulko & X”. Stilul său muzical poate fi definit drept un mix de muzică pop și rock.

În anul 2010 a fost lansat CD-ul „Bărci albastre”, realizat de formația „Anna Gulko & X”. A fost filmat un videoclip pentru single-ul „Bărci albastre”. În prezent formația „Anna Gulko & X” participă la viața muzicală a capitalei și concertează prin orașele republicii.

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.