Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Gulko Anna

Anna Gulko s-a născut în anul 1990 la Chișinău, Republica Moldova.

A început să cînte la vîrsta de trei anișori, participînd la diverse festivaluri și spectacole muzicale. În anul 2004 Anna Gulko a avut primele sale turnee artistice în Danemarca, Franța și Austria.

Anna a lansat primul său album solo în anul 2004 cu denumirea „16x16” („16 cîntece la vîrsta de 16 ani”). Albumul „Ia-mă în brațe” lansat în anul 2007, include piese de diferite stiluri și direcții muzicale.

În anul 2007 Anna Gulko a fondat formația „Anna Gulko & Scorsla”, din formaţie fac parte 4 muzicieni şi Anna Gulko, care este solistă a ansamblului. Paralel lansează videoclipul „Ia-mă în brațe”, iar în anul 2008 – videoclipul „Oraș nocturn”. În prezent formația „Anna Gulko & Scorsla” şi-a schimbat componența și stilul muzical, devenind „Anna Gulko & X”. Stilul său muzical poate fi definit drept un mix de muzică pop și rock.

În anul 2010 a fost lansat CD-ul „Bărci albastre”, realizat de formația „Anna Gulko & X”. A fost filmat un videoclip pentru single-ul „Bărci albastre”. În prezent formația „Anna Gulko & X” participă la viața muzicală a capitalei și concertează prin orașele republicii.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.