Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Ann Sannat

Formația „Ann Sannat” a fost fondată în anul 1998 de către Eduard Suhari. Din formaţie fac parte Eduard Suhari (Alizbar), Ina Bondari, Alexandru Samodum.

Formația şi-a început activitatea cu concerte în diferite cluburi din capitală. Stilul de interpretare al formaţiei „Ann Sanat” poate fi considerat folk. Repertoriul formaţiei constă din muzică irlandeză, balcanică, muzică populară moldovenească, dar şi din propriile aranjamente şi compoziţii originale.

În anul 1998 a fost lansat albumul de debut cu denumirea „Poveştile cîntate ale elfilor”.

În anii 1999-2003 formația a avut mai multe turnee artistice și a participat la diverse festivaluri în Ucraina, Rusia, România, Ungaria.

Componența formației a fost schimbată de mai multe ori, muzicienii şi-au început cariera solo, au avut colaborări cu alte formații.

La 11 decembrie 2011 solista Ina Bondari a nimerit într-un accident auto în drumul spre Sankt Petersburg unde trebuia să susţină un concert. În prezent rămîne internată la un spital din Sankt Petersburg în stare gravă, după ieşirea din comă.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.