Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Receanu Adrian

Adrian Receanu este unul dintre cei mai talentați și cunoscuți clarinetiști din Moldova. S-a născut în orăşelul Glodeni, Republica Moldova.

La vîrsta de 12 ani a început să studieze clarinetul la Şcoala de muzică din satul natal cu profesorul Gheorghe Burcă. A absolvit Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chișinău, clasa clarinet. După absolvire şi-a continuat studiile în Franţa, la Conservatorul Naţional Regional din Boulogne – Billancourt absolvindu-l cu merite deosebite.

În prezent, Adrian Receanu studiază Aranjamentul, Orchestraţia şi Compoziţia la o şcoală specializată din Paris. În acelaşi timp ia parte la diverse proiecte muzicale internaționale și participă la concursuri și festivaluri mondiale.

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1130 locuitori

Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.