Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Manciu Alexandru

S-a născut la 24 martie în anul 1986 în oraşul Tiraspol, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni, tatăl Sergiu este trompetist, mama Elena este dirijor de cor. Alexandru mai are doi fraţi mai mici şi ei împătimiţi de muzică. A început să cînte la patru ani, căci părinţii neavînd cu cine să-i lase îi luau cu ei la concerte şi repetiţii, aşa Alexandru a învăţat de unul singur cîntecul „Hai, bordei”.

Alexandru a absolvit liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Studiile muzicale superioare le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară.

În anii copilăriei a participat la primul său concurs „De la 5 la 20” din Bender și a luat locul I. În anul 2003 a luat Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Steaua Chişinăului”. În anul 2004 a participat la Festivalul „Două inimi gemene”. A luat Premiul mare la Festivalul-concurs „Micul prinţ” și diploma Festivalului „Stele mici” (Sankt Petersburg, Rusia). În anul 2009 Alexandru Manciu a devenit cîştigător al concursului „Fabrica de staruri”.

Primul album solo „Încă o zi” a fost lansat în anul 2009.

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.