Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Dumitraş Anatol

S-a născut la 14 noiembrie 1955 în satul Larga, Briceni, Republica Moldova.

Şi-a făcut studiile la Şcoala tehnica nr. 1 de la Cernăuți, ba chiar a şi lucrat în calitate de electrician în satul natal, însă totuşi a ales cariera muzicală. Îşi începe cariera muzicală în anul 1982 în calitate de solist al formației „Bucuria”, în 1983 – cîntă în formația „Legenda”. Pe parcursul anilor 1986-1989, 1993 este solist al formației „Plai”. Începînd cu anul 1993 Anatol Dumitraș este solist ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Din anul 1989 şi pînă în anul 1991 a fost solist și conducator artistic al formației „Olymp”, apoi în anii 1991-1993 - solist și conducator artistic al formației „Alai”.

Are multe înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională de la Chișinău.

În anul 1995 i s-a conferit titlul onorific Maestru în Artă al Republicii Moldova.

S-a stins din viață la 14 iunie 2016.

Discografie:
2000 – „Sus păharul!”,
2003 – „Ultima seara”,
2005 – „Azi la masa mare”,
2007 – „Anii mei – destinul meu”,
2008 – „Roata vieții”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.