Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Stratan Pavel

S-a născut la 11 noiembrie 1970 în localitatea Nișcani, raionul Călărași, Republica Moldova.

La doar 7 ani a cîntat pentru prima data la chitară pe scena de la şcoală. În anul 1983 a compus primele versuri. În anul 1996 are o prima experienţă scenică în calitate de scamator.

În anul 2000 a devenit student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chișinău.

În anul 2002 a lansat primul său album „Amintiri din copilărie”, iar în anul 2003 - lansează în Republica Moldova „Amintiri din Copilărie Vol. 2”.

În august 2004 a lansat primul său videoclip la piesa „Eu beu”.

A obţinut mai multe premii: În anul 2004 - premiul „Hitul Anului 2004” (Moldova) pentru piesa „Eu beu”; trofeul revistei VIP magazin (Moldova) la categoria „Personalitatea anului 2004”; premiul Radio Bucureşti (România); premiul MTV (România), pentru cel mai bun debut; dublu CD de platină; premiul Special revista VIP (România). În anul 2005 - Premiul „Hitul Anului 2005” (Moldova) pentru piesa „M-am născut de ziua mea”. În anul 2006 - trofeul revistei „VIP magazin” (Moldova) la categoria „Personalitatea anului 2006”; premiul MTV (România), pentru cel mai bun album – „Amintiri din copilărie Vol. 3”.

Pavel Stratan a luat parte la mai multe concursuri de cîntec: „Mamaia”, „Sinaia Forever”, „Calatis”, „Cerbul de Aur 2005”.

A încurajat dorinţa fiicei sale Cleopatra de a cînta, promovînd-o şi aducînd-o în scenă la doar 3 ani – un alt mare succes al interpretului, compozitorului şi autorului de texte.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.