Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Lazariuc Anastasia

S-a născut la 6 iulie în anul 1953, în comuna Băcioi, municipiul Chișinău, Republica Moldova. Îşi face studiile la Școala muzicală-profesională „Ștefan Neaga” din Chișinău, secția Dirijat–coral.

În anul 1972, devine solista formației „Sonor” de la Filarmonica de la Cernăuţi din Ucraina, colaborează cu televiziunile de la Moscova, Sanct-Petersburg, Kiev, Minsk.

În anul 1973, cîștigă premiul al II-lea la festivalul Cîntecului de la Liepaia, Lituania.

Din 1977, timp de 16 ani a fost solista Orchestrei Radio-Televiziunii de la Chişinau.

A colaborat cu compozitorii de muzică uşoară Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, Anatol Chiriac, Nicolae Caragea, Daria Radu, Mihai Constantinescu.

A evoluat în duet cu: Iurie Sadovnic, Anca Ţurcaşiu, Gheorghe Gheorghiu, Mihai Constantinescu.

Pe parcursul carierei sale a avut turnee în SUA, Canada, Laos, Germania, Polonia etc. Din 1972 interpreta a participat la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale: 1973  ̶  cîştigă premiul al II-lea la festivalul Cîntecului de la Liepaia (Lituania), 1979  ̶  laureată a Concursului international „Garoafa roşie” (Soci),  1979 ̶   diplomată a Concursului televizat „Cu' cîntecul prin viaţă” (Moscova).

Titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova îi este oferit  în 1982.

Discografie: „Primăvara” (1983); „Cred în dragoste” (1985); „Ochii mei” (1987); „La Est şi la Vest de Prut” (1991); „Adio tristeţe” (1993); „Maria” (1994); „Anastasia”, (1995); „Cine poate şti” (1997); „Cu tine” (2000); „Destin” (2003).

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.