Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iunie 2015, 14:35 Artele plastice din Moldova medievală views 9301
La Dubăsari se desfășoară operaţiunea „Grija”
Foto: vk.com
03 iunie 2015, 14:35 Artele plastice din Moldova medievală views 9301

La Dubăsari se desfășoară operaţiunea „Grija”

În perioada 1 iunie- 31 august 2015, pe întreg teritoriul ţării, Inspectoratul General al Poliţiei desfăşoară operaţiunea „Grija". Aceasta are drept scop prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile, traumatismului de diferit gen în rândul copiilor şi a infracţiunilor comise împotriva lor, asigurarea securităţii copiilor în perioada vacanţei de vară.

Pe parcursul perioadei vizate, angajații Inspectoratului de poliție Dubăsari, vor asigura continuitatea Campaniei Naţionale de informare „Un copil informat – Un copil protejat", cu desfăşurarea în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor, a activităţilor cu caracter educativ – informativ „În vacanţă alegem siguranţă".

De asemenea, angajaţii poliţiei și angajaţii Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţiilor Excepţionale vor desfăşura activităţi de monitorizare a securităţii copiilor în cadrul taberelor de odihnă și vor informa copiii despre regulile de apărare împotriva incendiilor şi regulile de comportament pe apă etc.

Totodată, în perioada menționată vor fi organizate razii în instituţiile de agrement şi locurile de concentrare a minorilor, inclusiv pe timp de noapte, pentru a depista copiii aflaţi fără supravegherea părinţilor, precum şi a documenta cazurile de comercializare către minori a țigărilor şi băuturilor alcoolice.

Pe perioada desfășurării operațiunii, polițiștii vor oferi copiilor pliante informative cu date de contact şi cu recomandări privind pericolul neglijării şi lăsării copiilor fără supraveghere.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

copii , vara , politia , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1078 locuitori

Egoreni este un sat şi comună din raionul Soroca. Egoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1078 de oameni. Satul Egoreni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.