Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 august 2018, 17:05 views 4390
În satul Iurceni a fost finalizată amenajarea unui popas turistic (Foto)
16 august 2018, 17:05 views 4390

În satul Iurceni a fost finalizată amenajarea unui popas turistic (Foto)

Amenajarea popasului turistic din satul Iurceni, raionul Nisporeni, a fost finalizată. O comisie specială de evaluare a recepţionat ieri lucrările, pe care le-a apreciat ca fiind conform normelor.

Proiectul de la Iurceni a fost lansat de administraţia publică locală, fiind susţinută de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

În cadrul acestui program s-a efectuat reconstrucția teatrului de vară și a banchetelor acestuia, a fost construit grupul sanitar, prevăzut şi pentru persoane cu dizabilități.

Acest popas turistic face parte din proiectul de dezvoltare regională "Valorificarea potenţialului turistic al Regiunii de Centru a R. Moldova (raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)".

Suma lucrărilor efectuate este de circa 500 de mii de lei, care au fost alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

turism , Nisporeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.