03 august 2016, 14:52 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5123
Nu deșeurilor! Ce au de gînd să facă autoritățile din patru raioane de la nordul Moldovei
03 august 2016, 14:52 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5123

Nu deșeurilor! Ce au de gînd să facă autoritățile din patru raioane de la nordul Moldovei

Consiliile raionale și Primăriile din Dondușeni, Edineț, Briceni și Ocnița au declarat război deșeurilor menajere solide.

Împrenă cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, ADR Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), autoritățile locale din respectivele raioane au încheiat luni, 1 august, un memorandum de înțelegere în contextul elaborării studiului de fezabilitate şi de evaluare a impactului asupra mediului pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în Zona nr. 8 de management a deșeurilor solide, suprafață ce acoperă raioanele Dondușeni, Edineț, Briceni, Ocnița.

În memorandum, părţile semnatare și-au stabilit rolul şi responsabilităţile.

„Astăzi am pus bazele dezvoltării sectorului de management al deșeurilor solide în nordul Republicii Moldova. Regiunea noastră trebuie să devină mai curată, mai prietenoasă pentru noi înșine, dar și pentru oaspeții din străinătate", a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Elaborarea studiul de fezabilitate pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor pentru Zona nr. 8 de management a deșeurilor solide va fi finanțată de Uniunea Europeană.

Sursa: hotnews.md

Cuvinte cheie:

localitati , deşeuri , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.