Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iunie 2015, 12:24 Istoria artelor plastice views 8203
Ansamblul „Codrenii” a cîştigat toate premiile Festivalului din România
Foto: trm.md
22 iunie 2015, 12:24 Istoria artelor plastice views 8203

Ansamblul „Codrenii” a cîştigat toate premiile Festivalului din România

Ansamblul folcloric „Codrenii" din Corneşti, Ungheni, a cîştigat toate premiile Festivalului regional „Drag mi-i cîntecul ş jocul" din Paşcani, judeţul Iaşi. Cu premiul mare eu revenit şi de la festivalul de folclor din Buzău.

Flori şi aplauze fără sfîrşit. Aşa au fost întîmpinaţi tinerii artişti moldovenii la Festivalul regional „Drag mi-i cîntecul şi jocul" din Paşcani, judeţul Iaşi. Prestaţia ansamblului „Codrenii" a fost remarcată prin premii prestigioase.

„Este vorba despre premiul întîi pentru grup folcloric despre jocurile de primăvară a copiilor, dădăcitul pruncului, locul întâi ansamblul folcloric, solistul vocalist şi solist instrumentist", spune Ina Bileţchi, conducător ansamblu, director şcoală de arte.

Unul dintre participanţii la festival a fost şi Tudor Bileţchi, care a obţinut locul întâii cu o piesă deosebită, compusă de mama lui.

Ansamblul folcloric „Codrenii" din Corneşti, Ungheni, a fost înfiinţat acum 23 de ani de profesoara Ina Bileţchi, care este şi conducătorul ansamblului.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Moldova , Festival , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.