Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2022, 12:00 Stilurile dansului moldovenesc views 2019
Municipiul Ungheni a fost desemnat din nou Capitala Tineretului
21 decembrie 2022, 12:00 Stilurile dansului moldovenesc views 2019

Municipiul Ungheni a fost desemnat din nou Capitala Tineretului

Ungheniul va fi, în anul 2023, Capitala Tineretului. Proiectul elaborat a acumulat cel mai mare punctaj, astfel că Ungheniul a fost declarat cîștigător al concursului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, transmite jurnal.

Printre evenimentele majore, programate în cadrul Capitalei Tineretului 2023, se numără: Maratonuol tinerelor familii pentru sănătate, ECO-Inovation Hackathon, Forumul Internațional „Tinerii – ambasadorii participării civice”, Cursul de instruire privind managementul proiectelor, Școala de jurnalism, Gala tinerilor activi, diverse competiții și concursuri, initiative comunitare etc. Va fi un an sub semnul tinereții și al tineretului, precizează Primăria municipiului Ungheni.

„Menționăm capacitatea de implementare și infrastructura locală dezvoltată… Referitor la experiența autorităților administrației publice locale în implementarea proiectelor de tineret, municipiul Ungheni are numeroși parteneri”, se arată în procesul-verbal al comisiei de evaluare, prezidată de Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Reamintim că Ungheniul a fost prima loocalitate din Republica Moldova, desemnată Capitala Tineretului (în 2011). Iată că, după 10 ani, acest titlu vine din nou la Ungheni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
6 locuitori

Vanțina Mică este un sat din cadrul comunei Pîrlița, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Vanțina Mică a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.