Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2022, 12:00 Stilurile dansului moldovenesc views 1142
Municipiul Ungheni a fost desemnat din nou Capitala Tineretului
21 decembrie 2022, 12:00 Stilurile dansului moldovenesc views 1142

Municipiul Ungheni a fost desemnat din nou Capitala Tineretului

Ungheniul va fi, în anul 2023, Capitala Tineretului. Proiectul elaborat a acumulat cel mai mare punctaj, astfel că Ungheniul a fost declarat cîștigător al concursului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, transmite jurnal.

Printre evenimentele majore, programate în cadrul Capitalei Tineretului 2023, se numără: Maratonuol tinerelor familii pentru sănătate, ECO-Inovation Hackathon, Forumul Internațional „Tinerii – ambasadorii participării civice”, Cursul de instruire privind managementul proiectelor, Școala de jurnalism, Gala tinerilor activi, diverse competiții și concursuri, initiative comunitare etc. Va fi un an sub semnul tinereții și al tineretului, precizează Primăria municipiului Ungheni.

„Menționăm capacitatea de implementare și infrastructura locală dezvoltată… Referitor la experiența autorităților administrației publice locale în implementarea proiectelor de tineret, municipiul Ungheni are numeroși parteneri”, se arată în procesul-verbal al comisiei de evaluare, prezidată de Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Reamintim că Ungheniul a fost prima loocalitate din Republica Moldova, desemnată Capitala Tineretului (în 2011). Iată că, după 10 ani, acest titlu vine din nou la Ungheni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ungheni , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.