Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iunie 2014, 11:02 Stilurile dansului moldovenesc views 12709
La Ungheni s-au deschis biblioteci în aer liber
Foto: moldpres.md
06 iunie 2014, 11:02 Stilurile dansului moldovenesc views 12709

La Ungheni s-au deschis biblioteci în aer liber

În scuarul "Grigore Vieru" din oraşul Ungheni au fost instalate două mini-biblioteci, care vor fi deschise pe perioada vacanţei de vară. Acţiunea a fost susţinută de autorităţile locale şi are scopul de a motiva populaţia să citească, transmite MOLDPRES.

Mini-bibliotecile în aer liber de la Ungheni au sloganul "Ia o carte, lasă o carte!". Astfel, toţi cei pasionaţi de lectură şi care vor dori să-şi reînnoiască biblioteca personală o vor putea face schimbînd cărţile citite de acasă pe altele necunoscute expuse în scuar.

Potrivit primarului oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, mini-bibliotecile sînt pentru toţi unghenenii care citesc, în special pentru tineri care ar trebui să conştientizeze importanţa cărţii în viaţa unui om. "Lectura ne formează, ne îmbogăţeşte cunoştinţele şi ne lărgeşte orizonturile. Citind, aflăm lucruri nebănuite, ne putem relaxa, dar şi să devenim mai înţelepţi", susţine Alexandru Ambros.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , educatie , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429-1463
Populația:
0 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Satul Zahorna a fost menționat documentar între anii 1429 - 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.