Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 august 2021, 14:00 views 1994
Ziua oraşului Comrat va fi sărbătorită trei zile
19 august 2021, 14:00 views 1994

Ziua oraşului Comrat va fi sărbătorită trei zile

Ziua oraşului Comrat va fi sărbătorită în acest an, în perioada 20-22 august. Cu această ocazie, administraţia municipiului a pregătit un program ce va include activităţi culturale, artistice, sportive, iarmaroace şi expoziţii.

Evenimentul va demara în seara zilei de 20 august, în faţa Casei de cultură din Comrat, unde vor fi omagiate cuplurile cu 50 şi 55 de ani de căsnicie. Ulterior, cu începere de la ora 20.00, tot acolo, va avea loc un concert susţinut de colective artistice din oraş.

Programul de bază al sărbătorii este preconizat pentru data de 21 august. Acesta va începe în dimineaţa zilei, cu un serviciu divin, oficiat la Catedrala Sfîntul Ioan Botezătorul din Comrat. Pe parcursul zilei, oraşul va găzdui un campionat la şah, lansarea unui vernisaj al Şcolii de arte, parada delegaţiilor care vor participa la Ziua oraşului etc. În aceeaşi zi, în diferite sectoare ale oraşului, se vor desfăşura competiţii sportive, iarmaroace, tîrguri artizanale şi expoziţii cu vînzare susţinute de întreprinderi din regiune.

În seara zilei de sîmbătă, pe Piaţa centrală din Comrat va avea loc un spectacol de anvergură, anunţat cu show-uri laser, focuri de artificii, concert susţinut de artişti din ţară şi de peste hotare. Programul zilei de 21 august va finaliza la ora 2.00.

Duminică, 22 august, agenda de sărbătoare va culmina cu o serie de întreceri sportive, printre care trînta, alte sporturi tradiţionale.

În acest an, oraşul Comrat marchează 232 de ani de la fondare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Comrat , Ziua Orașului , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.