Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2018, 10:25 views 14312
Turcia va construi un nou stadion în Comrat (Video)
21 decembrie 2018, 10:25 views 14312

Turcia va construi un nou stadion în Comrat (Video)

Turcia va construi un nou stadion regional în Comrat.

În special, Republica Turcia îşi va asuma toate cheltuielile legate de demolarea actualului stadion și de construire a unuia nou, de importanţă regională, în Comrat. În imediata vecinătate cu stadionul va fi construit un complex sportiv. Detaliile despre realizarea acestui proiect important de infrastructură au fost discutate, astăzi, la Ankara, de către başcanul Găgăuziei Irina Vlah și de ministrul Tineretului și Sportului din Turcia, Mehmet Muharrem Kasapoglu, relatează Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al başcanului, în cadrul reuniunii a avut loc prezentarea unui proiect arhitectural, pregătit de specialiștii turci. La pregătirea proiectului au fost luate în considerare și dorințele Comitetului Executiv al Găgăuziei.

În particular, proiectul prevede demolarea completă a stadionului existent din Comrat și construirea în locul acestuia a unei arene sportive cu o capacitate de 5.000 de locuri.

Calitatea gazonului va permite desfăşurarea meciurilor de fotbal și a competițiilor internaționale de atletism pe arenă. În imediata vecinătate a stadionului va fi construit şi un complex sportiv acoperit. Iar arena complexului sportiv va permite organizarea jocurilor și competițiilor la box, baschet, volei, futsal și a altor tipuri de jocuri sportive.

Ansamblul arhitectural include şi vestiare, o zonă de parcare, amenajarea drumurilor de acces și a teritoriului adiacent.

Negociind termenii, başcanul Găgăuziei și Ministrul Tineretului și Sportului au convenit asupra începerii lucrărilor de construcții în luna februarie a anului viitor. Totodată, Mehmet Muharrem Kasapoglu a promis să participe personal la punerea pietrei de temelie. El a adăugat că președintele Turciei a dat ordinul ca acest proiect să fie realizat cît mai curînd posibil.

La întrunirea de la Ministerul Tineretului și Sportului din Turcia au participat, de asemenea, deputatul Adunării Naționale Ivanna Keksal, președintele Asociației de prietenie turco-moldovenească Rafet Koksal și ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Igor Bolboceanu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stadion , Comrat , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.