Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2016, 11:30 views 5467
Servicii pentru asistenţă juridică garantată de stat în Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti
12 octombrie 2016, 11:30 views 5467

Servicii pentru asistenţă juridică garantată de stat în Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti

Primăriile oraşelor Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti vor deschide pînă la finele lunii curente birouri pentru consultanţă juridică gratuită a populaţiei. Serviciile vor fi oferite de doi parajurişti, selectaţi recent în urma unui concurs de Oficiul teritorial Comrat al Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat.

Parajuriştii pentru cele două oraşe din UTA Gagauz-Yeri au fost pregătiţi cu susţinerea Fundaţiei „Soros-Moldova". Aceştia vor furniza informaţii şi vor oferi consultanţă la solicitarea locuitorilor din comunitate, vor media la cerere conflicte între membrii societăţii, vor direcţiona cazurile în care este nevoie de asistenţă juridică calificată către avocaţi etc. Toate serviciile parajuriştilor sînt gratuite.

Pînă în prezent, în autonomia găgăuză au activat doi parajurişti, în satele Gaidar şi Copceac, raionul Ceadîr-Lunga.

Pe parcursul anului curent, au beneficiat de asistenţă juridică garantată de stat aproximativ 1750 de cetăţeni din UTA Gagauz-Yeri, indică gagauzinfo.md.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Zoia Răspunde Citează selecţia
    А в Кишинэу можно где-то получить бесплатную консультацию юриста?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.