Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2019, 12:10 views 16584
Mai mulți tineri reușesc să schimbe localitatea natală (Foto)
28 februarie 2019, 12:10 views 16584

Mai mulți tineri reușesc să schimbe localitatea natală (Foto)

Unul dintre proiectele implementate s-a referit la dotarea cu mobilier nou a vestiarelor din cadrul Liceului Teoretic „Aurel David".

Proiectul a avut un buget de 25 mii de lei, care a fost cheltuit pe procurarea cuierelor, a dulapurilor și a scaunelor. Banii au fost acordați de către Fondul pentru Tineri, Primăria satului Bardar, administrația liceului și unii agenți economici.

Studiind intensiv limba engleză, elevii s-au gîndit că este nevoie de dotarea cabinetului de limbă engleză cu materiale didactice noi. Au transformat ideea într-un proiect, care a fost acceptat de către Fondul pentru Tineri. Astfel, tinerii au reușit să obțină suma de 7.500 de lei, bani din care au fost procurate dicționare, panouri informative, diverse jocuri care ajută elevii să însușească mai ușor limba engleză, precum și un proiector video.

Pentru a aduce un strop de culoare satului, un grup de tineri a decis să renoveze două stații de așteptare a transportului public. Suma proiectului a fost de 9.000 de lei, care au fost acordați de către Fondul pentru Tineri și Primăria satului Bardar. Pentru renovarea celor două stații au fost procurate plăci de pal, vopsea, pensule, precum și au fost achitate serviciile unui pictor care a pictat stațiile.

Acestea sînt doar cîteva dintre proiectele implementate de către tinerii activi din satul Bardar, care au contribuit la îmbunătățirea imaginii localității. Elevii care au participat în procesul de implementare a proiectelor au dat dovadă de activism și tind să realizeze multe alte proiecte interactive. Autori: Elevi ai Liceului Teoretic „Aurel David" din satul Bardar, raionul Ialoveni. Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi", implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri", cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

sat , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
698 locuitori

Codrul Nou este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Codrul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţă de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 698 de oameni. Satul Codrul Nou a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.