Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 februarie 2020, 16:30 Muzica din filme views 4129
În Găgăuzia a fost creată o hartă turistică cu datele de contact ale meșteșugarilor locali
04 februarie 2020, 16:30 Muzica din filme views 4129

În Găgăuzia a fost creată o hartă turistică cu datele de contact ale meșteșugarilor locali

În Autonomia Găgăuză a fost elaborată o hartă specială pentru turiști cu locul aflării și datele de contact ale meșteșugarilor locali.

Publicația pentru turiști a fost prezentată la centrul turistic al Găgăuziei din Comrat în timpul vizitei ambasadorului Uniunii Europene, Peter Mikhalko.

După cum a declarat ghidul Vera Garciu pentru portalul de știri Gagauzinfo.MD, harta a fost creată după proiectul organizației neguvernamentale Pro Europa din Comrat.

„Această hartă a devenit cartea de vizită a Găgăuziei. Am distribuit-o agențiilor de turism din Chișinău. După aceasta, interesul turiștilor pentru autonomia noastră a crescut semnificativ. În această hartă sînt incluși nu numai meșteșugarii renumiți din Găgăuzia, ci și datele de contact ale acestora. Înainte ca turiștii să meargă la ei, agenția îi contactează din timp, cerîndu-le să facă suveniruri pentru turiști", a spus Vera Garciu.

În această hartă sînt incluși aproximativ 30 de meșteșugari din Găgăuzia. Majoritatea produc elemente ale culturii naționale găgăuze.

Meșterii incluși în harta turistică produc suveniruri în stil național găgăuz, suveniruri din susac, covoare cu ornamente găgăuze, picturi în stil Petrikovka, realizează icoane și tablouri din cupru, obiecte din olărit, păpuși în haine naționale găgăuze și altele.

Cu lista completă a meșteșugarilor incluși în această hartă turistică puteți lua cunoștință la Centrul Turistic din Găgăuzia, situat în incinta Primăriei Comrat.

Sursa: gagauzinfo.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , harta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1125 locuitori

Holoşniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Holoşniţa și Cureşniţa. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Holoșnița a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.