Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2018, 11:20 Muzica din filme views 14440
Erdogan a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a UTA Găgăuzia
19 octombrie 2018, 11:20 Muzica din filme views 14440

Erdogan a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a UTA Găgăuzia

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost decorat cu Ordinul Gagauz Yeri, cea mai înaltă distincție a autonomiei găgăuze. Ieri, Igor Dodon i-a oferit lui Erdogan Ordinul Republicii.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a fost cea care l-a decorat pe Erdogan cu distincția Gagauz Yeri.

„Vreau să-i mulțumesc atît președintelui Turciei, cît și familiei sale și poporului turc pentru ajutorul care ne este oferit", a declarat Irina Vlah.

La Comrat urmează a fi construit un complex educațional care poartă numele lui Erdogan. Pentru ridicarea acestuia au fost prevăzute 5 hectare de pămînt.

De menționat că ieri Erdogan a fost la Chișinău pentru a semna declarația de cooperare strategică dintre Republica Moldova și Turcia. Președintele Igor Dodon l-a decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , Erdogan , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.