Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2022, 11:30 Muzica rock views 1601
Kulminski:
Foto: novostipmr.com
11 mai 2022, 11:30 Muzica rock views 1601

Kulminski: "Dacă noi nu ne vom ocupa de reglementarea transnistreană, atunci ea se va ocupa de noi"

Soarta Transnistriei a fost în principiu deja stabilită, deoarece Chișinăul și Tiraspolul, mediatorii și observatorii negociază de 30 de ani în baza unei anumite formule care prevede o soluționare exclusiv pașnică, politică a conflictului transnistrean bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în interiorul granițelor sale recunoscute pe plan internațional.

O astfel de opinie a exprimat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

"Există o formulă foarte concretă cu care toată lumea a fost de acord și încă este de acord. Deci, eu cred că trebui să menținem acest lucru și este foarte important pentru noi ca această formulă să continue să funcționeze. Adevărul este că nu am oferit nimic concret pentru această formulă de mult timp, iar aceasta este o mare greșeală, pentru că dacă cineva crede că conflictul transnistrean poate fi pur și simplu înghețat, atunci - nu. Îi voi întrista. El nu mai e înghețat. Și, conform estimărilor mele, avem nevoie ca, într-un timp foarte scurt, să oferim în mod clar, în primul rînd pentru noi înșine, răspunsul la întrebarea, ce vrem? Ce fel de format de reglementare vedem în cadrul anumitor formule? Pentru că dacă nu ne vom ocupa de reglementarea transnistreană, atunci reglementarea transnistreană se va ocupa de noi și acest lucru este absolut clar pentru toată lumea", a spus Vlad Kulminski.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.