Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 august 2017, 16:20 Muzica jazz views 7105
Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, dezvelit la Căușeni (Video)
30 august 2017, 16:20 Muzica jazz views 7105

Bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, dezvelit la Căușeni (Video)

De Ziua Independenței la Căușeni a fost dezvelit Bustul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt. Evenimentul de inaugurare a avut loc în fața primăriei orașului acolo unde s-a adunat multă lume, oficiali, oameni de cultură, copii, dar și fețe bisericești.

Bustul, care din 2012 pînă în prezent a stat în holul primăriei, va înfățișa principala clădire a orașului, iar potrivit localnicilor, Domnitorul Moldovei este un model bun pentru autorități în procesul de luare a deciziilor.

Acesta a fost dezvelit de doi gemeni originari din orașul Căușeni și a fost sfințit de preotul Bisericii centrale Vasile Damaschin.

Sursa: studio-l.md

Cuvinte cheie:

Căușeni , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
931 locuitori

Vatici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vatici, Tabăra și Curchi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 931 de oameni. Satul Vatici a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.